marți, 3 noiembrie 2009

Enoriasi de ocazie


Televiziunile au prezentat ieri, 2 noiembrie, scandalul iscat la Sibiel de transferul preotului Muntean Ioan la Biserica "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" din Sibiu. Dacă în urmă cu câteva săptămâni vestea că preotul din Sibiel va pleca la o biserică din Sibiu i-a revoltat pe unii dintre săteni, duminică nemulţumirea a atins punctul culminant, aceiaşi enoriaşi punând lacăt pe uşa bisericii şi declarând că nu vor fi de acord cu venirea unui alt preot.

Dar nu asta am vrut sa evidentiez, ci faptul ca in fruntea contestatarilor se remarca o femeie agitata de varsta a treia care spunea asa: "Daca nu ni se aduce inapoi preotul nostru, ne vom muta cu tot cu biserica si enoriasi la alt cult"! Si o gramada de oameni aprobau.

Pe langa faptul ca si-au permis sa opreasca savarsirea Sfintei Liturghii in Ziua Domnului, ameninta cu plecarea la alt cult! Oamenii ajung in stare sa paraseasca Ortodoxia si sa dea cu piciorul la mantuire! Unde e credinta acestor oameni? Ce au inteles ei din predicile pe care le-au ascultat Duminica de Duminica? Aici se poate vedea cum mandria si slaba credinta tulbura o multime de oameni, care uita ca Biserica nu e a unui preot sau a unei gasti de oameni, ci a lui Hristos. La Biserica nu mergem pentru un preot, ci pentru Cuvant si pentru a fi cu Iisus, "Că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor."(Mt.18, 20) Sa-i ierte si sa-i lumineze Dumnezeu!

Foto: Tribuna, Sibiu.

Un comentariu:

Unknown spunea...

AI DREPTATE ,DUMNEZEU SA NE AJUTE SI SA NE INTAREASCA MAI MULT IN CREDINTA.

Mediafax