luni, 21 decembrie 2009

Dupa 20 de ani


Cine ar fi crezut acum 20 de ani ca nu ni se vor indeplini nici pe departe asteptarile, sperantele pentru care am iesit in strada riscandu-ne vietile, unii din noi pierzandu-le? Cine ar fi crezut ca dupa 20 de ani sunt oameni in tara asta care nu au ce pune pe masa, nu au unde sa-si puna capul jos, copii fara educatie, oameni bolnavi carora li se refuza tratamentele? Nu e firesc ca apartinatorii celor ucisi si noi deopotriva sa strigam: “Pentru ce”? Nu e firesc ca, vorba poetului, “sa scuipam pe randuiala asta toata”? Dar ce e mai grav e ca poporul nu mai are incredere in el si se lasa resemnat pe mana unui stat care a devenit mafiot, sub conducere mafiota!

Dupa 20 de ani de la caderea comunismului mai sunt idioti care folosesc clisee McCarthyiste, care sub masca luptei impotriva unui sistem decedat, vor sa ne faca sa ne inregimentam si sa acoperim abuzurile, hotiile si coruptia care domnesc in Romania postdecembrista. Nu fac parte dintre cei care spun ca ne meritam soarta. E o tampenie sa spui asta. Nu mi-e scarba, precum altor indivizi care ne dau lectii de democratie, ca sunt roman. Dar daca revolutia din 1989 nu ne-a adus cu picioarele pe pamant, ci ne-a adormit simturile si puterea de a lupta, e timpul sa ne trezim! E timpul ca poporul acesta sa inceapa sa-si puna intrebari si sa gaseasca raspunsuri. Nu raspunsurile stereotipe pe care le dau politicienii imbogatiti pe spinarea poporului. Ci raspunsuri si solutii adevarate, reale, palpabile!

Uniunea Europeana nu se dovedeste a fi o rezolvare pentru problemele romanilor, ci una pentru cei care vor sa conduca despotic lumea. Un fel de Uniune Sovietica, un fel de Big Brother care ne impune si ritmul in care sa mergem la toaleta. Am scapat de dracu' si am dat de tacsu'. Presedintele si guvernul actual se ingrijeste doar de bunastarea camarilei prezidentiale si de spolierea ultimelor resurse romanesti(vezi Rosia Montana si zacamintele din Marea Neagra). Desi tara asta are puterea de a hrani nu 20, ci poate 50 de milioane, ea nu asigura decat bunul trai al catorva imbuibati. Acum poporul a ales! Influentat de lozinci si minciuni, de mass-media vanduta si de echipe de manipulatori, poporul a ales caderea libera. Dar nu e tarziu niciodata pentru o decizie dreapta si categorica. O decizie radicala, precum a fost luata de romanii din decembrie ’89. Dumnezeu sa ajute aceasta tara si acest popor!

10 comentarii:

dramoleta spunea...

Greu, foarte greu ...

Ion de la Chiuiesti spunea...

Daca nu imposibil Drami! Dar asta nu ne impiedica sa visam la o lume mai buna, nu?

anca spunea...

vise placute,Ioane! eu nu mai pot nici sa visez! nu am crezut ,atunci,ca o gasca de smecheri vor pune mana pe puterea si avutul acestei tari! ca vom avea mai multi analfabeti decat in periode de razboi,ca,ca,ca....am incetat in a mai spera la ceva bun!!!

Anonim spunea...

Ioane,niciodata nu e prea tarziu.
Aceasta tara poate lumina precum soarele sfant de pe cer. Intunecarea mintii neamului acestuia ce se exercita de peste jumatate de secol de catre neamul lui Iuda si slugile lui,doar cu masuri radicale poate fi inlaturata, iar neamul acesta sa-si ia soarta in mana lui,atarnand toti "spertarii si samsarii" de cate un stalp de electricitate,sa atarne precum prunele uscate,ca exemplu altora care-si mai propun sa traiasca pe seama neamului romanesc.
Doar ridicarea neamului,din pozitia ingenuncheata in care se afla,luarea armelor si pe ei si pe mama lor,nimeni nu are interesul ca noi sa traim bine.Sa sara tandari din vitrinele si limuzinele lor,precum a pus paru moldovenii nostrii din Chisinau in 1903,ca si azi ligioanele jidovesti mai amintesc.Atunci trei zile au zburat zulufi incarliontati pe ulitele orasului de surgiun al lui Puskin.Moldovenii au luat paru in mana si in primavara lui 2009 cand urmasii jidovimii si ai doctrinei satanice promovata de acestia a incercat sa-si bata joc de vointa lor.
Am speranta ca undeva, in strafundul sufletului acestui neam se mai afla aceasi dorinta de eliberare care-l anima si in urma cu un secol.

Ivandimars

Anonim spunea...

Probabil mai intai trebuie sa se aleaga praful, ca sa putem renaste...Deocamdata statul mafiot s-a intarit, devenind un stat politienesc in toata regula care va ucide fara sa clipeasca in numele "democratiei". Si va avea girul UE, stati linistiti. Mai vad cate un dobitoc la tv. care spune ca in 89 si-a castigat "libertatea". Sa ce? Sa se drogheze, sa faca sex in public, sa tipe contra stapanirii. Si la ce i-a folosit? Si-apoi vezi ca boul intervievat e rupt in fund, somer sau chiar student la 10 facultati deodata (ce nebunie) fara perspectiva,fara speranta de a avea o casa si o familie adevarata, fara niciun viitor. Dar, e liber! Liber sa fie sarac si umilit.
N-as vrea sa intelegeti gresit. Noi ne-am batut joc de libertatea obtinuta, de baza materiala, de valorile romanesti, de inventivitatea romanului. Ne-am intors in trecut cu 70 de ani. N-am nicio indoiala ca ne vom trezi. Inca nu ne-a ajuns cu adevarat cutitul la os.
R.L.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Ruxi, ai dreptate perfecta!

mirko spunea...

interesul ue e sa ne haraneasca ei pe noi, iar puterea noastra de cumparare sa fie la limita cumpararii e-urilor importate.ne mai trebuie o explozie, dar ne lipseste scinteia!

tutenes spunea...

Boicotati ravista Tabu , ia uitati-va ce blasfemii ordinare promoveaza :http://saccsiv.wordpress.com/2009/12/22/anti-crestinismul-revistei-tabu-nu-are-limite-%E2%80%A6/#comment-17288

tutenes spunea...

Boicotati ravista Tabu , ia uitati-va ce blasfemii ordinare promoveaza http://saccsiv.wordpress.com/2009/12/22/anti-crestinismul-revistei-tabu-nu-are-limite-%E2%80%A6/#comment-17288

Ion de la Chiuiesti spunea...

@tutenes: Tabu este una din cele mai jegoase reviste care apar in Romania. Practica satanismul pe fata!

Mediafax