sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Ai nostri tineri la ...Bamboo invata!

Am povestit lui Ion despre sentimentele ce m-au incercat vazand un reportaj despre semnificatia zilei de 15 Ianuarie. Un grup de tineri fiind intrebat despre acesta zi, stupoare! Nu stia niciunul ca azi se implinesc 160 de ani de la nasterea poetului nepereche! Cum s-a ajuns aici, unde trebuie cautat vinovatii? Care dintre masurile luate de ministrii care s-au perindat la Educatie in ultimii 20 de ani au fost in folosul elevilor? Sau poate cineva a socotit ca Eminescu nu mai e la moda sau nu da bine sa ai astfel de gusturi in materie de poezie? Asta e generatia mult asteptata, care trebuie sa ne inlocuiasca? Sau e generatia Bamboo - o generatie superficiala, interesata doar de valori materiale si de slava desarta? Trag speranta ca interviul pe care l-am vazut e doar o intamplare nefericita si un caz izolat. Oricum, de la Guta la Eminescu e o cale atat de lunga si zeci de ani ne vor trebui sa fim ca inainte!

Anca


10 comentarii:

mirko spunea...

generatie de succesuri hororioase!

Unknown spunea...

E minunat titlul.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Anca e spontana si are un spirit ascutit!

anca spunea...

Ioane, vreau sa-ti multumesc pentru ca mi-ai permis publicarea acestor ganduri!!

Anonim spunea...

mult adevar ,intr-adevar generatie de succesuri care "nu pot sa vorbeste nimeni cu tine"!
astia au impresia ca "Eminescu" e o marca de geanta sau de tigari! trist,trist!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Nu ai de ce sa multumesti. Te astept in continuare!

Anonim spunea...

Felicitari pentru postare! Nu toti tinerii nostri sunt Bamboo-izi,insa cei care NU sunt, din pacate ne cam parasesc frumoasa tara (aici nici modele si nici motive foarte bine intemeiate nu prea mai au in epoca Basecso-Bociana). Astfel incat noi vom ramane in mare parte cu Bamboo-izii. Si dupa aia nu mai avem scapare. Bamboo-izii vor procrea si voila, vom avea o tara plina de...bamboo-izi.

anca spunea...

@ anonim,ai mare dreptate!stiu ca nu toti tinerii sant bambooisti (haha,asta rimeaza cu ...) fiul meu este un nebambooist (si se simte minunat in aceasta postura)!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Si uite asa limba romana evolueaza! "Bamboizi" este ultimul racnet! Expresia va intrece "pitiponcii" cu o buna mediatizare. Fugiti la OSIM!

anca spunea...

hahaha,Ioane,io zic s-o folosim ,de acum inainte,cand facem referire la dorobantieri!!
e mai buna decat "pitiponcul" folosit de mine!!

Mediafax