joi, 4 martie 2010

18 milioane de sfidari


Trezindu-se nepotii lui Ion Diaconescu(unul din artizanii distrugerii PNT -CD) fara bani, dupa ce au papat banetul agonisit in perioada 1996-2000, au hotarat sa-l scoata pe nea Ion de la naftalina si sa-l faca sa ceara statului roman 18 milioane de euro pentru suferintele indurate in timpul detentiei din perioada comunista. Nici in plus nici in minus, ci 18 milioane de euro! Care sunt criteriile de calcul a acestei sume nu stim. Dar stim ca si bunicii nostri si alte cateva milioane de oameni au suferit in perioada aceea, au fost deposedati de bunurile din gospodarii, au facut frontul, ba chiar unul din bunicii mei a fost 3 ani prizonier in Rusia. Si milioanele astea de oameni nu au cerut despagubiri. Si-au lins ranile cu demnitate si au mers inainte.

Acum, cand tara nu are bani sa-si plateasca pensionarii si invalizii, apare familia Diaconescu si vrea sa ia mai mult decat jumatate din ce a primit fostul rege Mihai, alt imbogatit pe spinarea poporului. Poate nu as fi scris randurile astea daca Ion Diaconescu ar fi cerut o suma rezonabila. Sau daca cererea lui ar fi fost facuta imediat dupa revolutie. Dar acum, cand toti oamenii care puteau sa depuna marturie despre trecutul si suferinta lui Diaconescu au murit, mi se pare falsificare. Mi se mai pare si o sfidare la adresa milioanelor de oameni din Romania care traiesc de pe o zi pe alta.

5 comentarii:

anca spunea...

valeu,Ioane! eram la bucatarie cand am auzit la radio stirea!! si era sa ard mancarea de uimire,hahahahah!!!phii,incredibil,si sa nu te bucuri de disparitia PNT?

Ion de la Chiuiesti spunea...

Ha ha! Figura mai esti, Anca!

Vlad spunea...

Da,Nea Ciorbea e marele arhitect al acestui proces.Cica vrea sa revitalizeze partidul cu banii astia,asta-i baza lui de calcul. M-a impresionat insa,cand am auzit ca Diaconescu a stat 7 ani la izolare in puscarie. Dupa ce a iesit, a avut nevoie de 2 ani sa reinvete sa vorbeasca.
Am vazut un interviu al sau acum vreo 2-3 luni. Referindu-se la UE,a spus ceva de genul-pentru un astfel de proiect grandios am infundat noi puscariile. Si ca e mandru ca l-a prins realizat. Hm

Ion de la Chiuiesti spunea...

Sa nu uitam ca Ciorbea a promovat pe nepotii lui mos Ion! Ce partid? PNT-CD e un capitol incheiat din istoria acestei tari. Ei l-au terminat! Ati uitat scandalurile scandalurile "Balastiera", "Taxa Basescu", "Tribunalul Judetean" si "Hotel Dambovita" etc?

Anonim spunea...

Au tocat banii subtilizati intre 96-2000, vorba ta.
R.L.

Mediafax