luni, 22 martie 2010

Fixerul

Intotdeauna, mai ales insa in anii de dupa revolutie, a existat un post in societate, pentru care nu se dadea concurs si nu se faceau numiri. In romaneste inseamna un tip care le descurca pe toate iar americanii il numesc "Fixer". Toata lumea stie si stia de existenta acestor "fixeri", iar multa lume aflata in ananghie sau in diferite probleme apela la ei. Majoritatea incasau bani buni, cu ajutorul carora isi mentineau influenta in justitie, politie, aparatul administrativ, unii dintre ei ajungand sa controleze politicieni si magistrati din CSM. De aceea ma mira uimirea si mina nevinovata afisata de unii ziaristi si politicieni in momentul aruncarii pe piata a stenogramelor Voicu, mai ales ca (cam) toti, in virtutea functiilor si tupeului dambovitean binecunoscut, au practicat si practica la greu traficul de influenta.

Culmea ipocriziei o atinge insa primul ministru Boc, care face pe virgina: "Iti face pielea ... asa cand citesti. Daca acele lucruri sunt adevarate, va dati seama ca daca o astfel de persoana ar fi ajuns in fruntea Ministerului tarii.... Ar fi compromis functionarea statului si a justitiei". Pai cand a inceput statul sa functioneze, nene Boc? Dar justitia? Si cine conduce acum ministerele cum procedeaza? Nu tot asa? Las-o moarta cu minciunile si vrajelile, ca nu te mai crede nimeni, pitic utecist ce esti!

2 comentarii:

Unknown spunea...

Mda, am remarcat si eu ipocrizia reactiilor lor. Mai toti de acolo fac chestii din astea, dar se dau nevinovati. Mi se pare revoltator si ca stenogramele se dau catre presa, nimeni nu e vinovat, procesul contra lui Voicu va fi pierdut pentru ca nu exista probe solide ci doar vorbe, cu alte cuvinte totul se face de ochii lumii nu pentru un final corect. Un lucru poate fi totusi bun: incetul cu incetul le va fi frica sa mai faca de toate fara jena. Dar nu asa ar fi trebuit sa inceteze practicile astea.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Toti sunt niste ipocriti. Toti procedeaza la fel. Dar faptul ca am ajuns sa nu mai avem incredere in justitie e cel mai grav.

Mediafax