luni, 15 martie 2010

Terfelirea Romaniei in direct


In goana disperata dupa voturi, PD-L a eliminat complet din agenda guvernamentala "iubirea de mosie", care trebuia sa fie "un zid". Acesteia i-a luat locul iubirea de arginti si "goana dupa aur"!

- Uniunea Liceenilor Maghiari a arborat o hartă a ungariei mari chiar în centrul municipiului Cluj-Napoca.
- Steagul secuiesc a fost arborat pe frontispiciul Palatului Administrativ al judeţului Harghita.
- Extremiştii maghiari de la Garda Secuiască, conduşi de Csibi Barna, arborau drapele arpadiene şi ale aşa-zisului ţinut secuiesc, dar şi o pancartă în limba maghiară pe care scria “Ţinutul Secuiesc nu e România”. Asta in Cluj-Napoca!
- Peter Eckstein Kovacs, consilierul lui Băsescu, se declară de acord cu oficializarea limbii maghiare în secuime.
- Arhiepiscopul Covasnei si Harghitei, IPS Ioan Selejan, a solicitat, luni, prezenta ministrului de Interne Vasile Blaga in zona, in conditiile in care nu maghiarii, ci romanii sunt minoritari in aceasta regiune si au nevoie "de cea mai importanta si semnificativa protectie din partea statului roman'.

Viitorul suna rau. Toate acestea sunt posibile datorita caricaturilor care conduc tara asta ca pe o feuda personala, spre disperarea romanilor. Cu ocazia asta, poate se mai trezesc si ardelenii din adormirea in care au intrat de ani buni, vrajiti de piticul Boc !

19 comentarii:

hunter spunea...

O sa ne ia dracu pe toti daca mai stau mult astia la putere.

anca spunea...

hmm,mi-ai luat pita din gura,Ioane!:))voiam sa scriu un articol pe tema asta!!
asadar,nu ne vom trezi,au avut grija politicienii-timp de 20 de ani- sa aduca in derizoriu problema nationalismului1
apoi,ce sa mai zic de faptul ca la adunarea de la Cluj a participat sinistrul sanatatii(ministru)si defila ca un honved pe strazile Clujului!
dar de prezenta ambasadorului Ungariei la Tirgu Mures? unde a declarat ca asteapta ziua "autonomiei maghiare"!
am vazut reactii pe diverse bloguri unde,culmea,erau infierati Vadim si Paunescu!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Anca, chiar te rog sa scrii ca ai ce. Si chiar te rog sa semnalezi acele bloguri, ca de jeguri nu ducem lipsa!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Da Iluminatii, dar daca "boborul" nu se trezeste, cum se poate schimba ceva?

anca spunea...

http://moscalifar.eu/2010/03/15/vadim-o-explicatie-simpla/

anca spunea...

PS. a se observa ca sant singura -dintre toti comm- care abordeaza problema in mod real! ma refer la linkul pe care l-am postat!

hunter spunea...

Romania - Ungaria 1-0


Un cintec istoric ne-aduce aminte
Ca fratii in veci vor fi frati
Un cintec de lupta, batrin ca Unirea
Voi compatrioti ascultati.

Treceti batalioane romane Carpatii
La arme cu frunze si flori
V-asteapta izbinda, v-asteapta si fratii
Cu inima la trecatori

Ardealul, Ardealul, Ardealul ne cheama
Nadejdea e numai la noi
Saruta-ti copile parintii si fratii
Si-apoi sa mergem la razboi

'Nainte! 'Nainte spre marea Unire,
Hotarul nedrept sa-l zdrobim
Sa trecem Carpatii, ne trebuie Ardealul
De-o fi sa ne-ngropam de vii.

Cu sabii facuram Unirea cea mare
Spre Alba cu totii porneam
Toti oamenii tarii semnau intregirea,
Vointa intregului neam.

Cu totii eram regimente romane:
Moldova, Muntenia, Ardeal
Fireasca unire cu patria muma
Ne-a fost cel mai sfint ideal.

Aceasta-i povestea Ardealului nostru
Si-a neamului nostru viteaz.
Istoria-ntreaga cu lupte si jertfe
Traieste-n unirea de azi.

Dreptatea si pacea vegheaza Carpatii
Si tara e frunza si flori
A noastra-i izbinda, ai nostri sint fratii
Traiasca in veci trei culori.

Vrem liniste-n tara si pace in lume
Dar daca-r veni vreun blestem
Carpatii si fratii sari-vor ca unul
Urmind comandantul suprem

Treceti batalioane romane Carpatii
La arme cu frunze si flori
A noastra-i izbinda, ai nostri sint fratii
Traiasca in veci trei culorï.

Ivandi Mars spunea...

Fratilor,este bine ca semnalam toate aceste manifestari dusmanoase statalitatii romanesti din aceasta zona iredentista dar va spun un fapt,acestia chiar au nevoie de aceasta publicitate si reactie,de-ar fi lasati i sucul lor sa fiarba atunci se oftica.Gesturile de anul acesta sunt doar anumiti pasi intr-un scenariu mai amplu de secesiune,seamana leit cu scenariul separatist din Kosovo&Metohia din anii '70-'80 cand albanezii separatisti animati de comunismul mao-ist excelau in gesturi comunist-nationaliste in ciuda sarbilor dar cu acordul tacit al ''marelui conducator Tito'' si a urmasilor acestuia,acesta a stimulat natalitatea separatista prin participarea la botezul al celui de-al 10 -lea copil,asa au ajuns sa nasca femeile si cate 20 de prunci in Kosovo,e vorba de femeia revolutionara albaneza sarbatorita la 8 martie(PURIM)de ziua Esterei,asa si conducatorul nostru a inceput cu tiganii.
Traian Basescu a obtinut votul separatistilor din Ardeal,a ortinut votul sectarilor neoprotestanti,si acestia nu mai au simtul patriotic,au votat tiganii cu marinaru si clientela politica spoliatoare a neamului.Nu spun ca votantii lui Geoana sunt sfinti.
In scenariul separatist pot apare si gesturi de otravire a apelor din anumite orase din Ardeal,de refuz a tratamentului anumitori pacienti de catre un medic,acesta maghiar.Provocari vor fi diverse si cat mai ciudate.
Acum se discuta de reforma constitutionala,in Yugoslavia anilor mai susamintita,mai precis 1974 Constitutia adoptata transforma o regiune istorica in regiune autonoma cu rang de republica,asa Republica Socialista Serbia se descompune in R.sebia,Provincia Autonoma Kosovo&Metohia si Provincia Autonoma Voivodina,aceste provincii aveau organe de stat,parlament,guvern,etc,intrand in contradictie cu guvernul Serbiei,Milosevici a pus capat acestei situatii in 1990 iar pentru asta a platit cu capul.Acum,Serbia este fara Kosovo iar Provincia Autonoma Voivodina are din 2009 o Constitutie iar Consiliul Executiv Provicial se numeste Guvern,Adunarea Provinciala acum se numeste Parlament,si toate acestea dupa guvernari sporadice a separatistilor maghiari si sarbi din provincie.In Serbia partidele maghiare se lauda cu realizari majore,si chiar sunt.
Se produc acestea toate pentru ca aceasta tara este condusa de oameni fara coloana vertebrala,tradatori de tara si neam,vanduti Internationalei de Aur.Nu am vazut,in 20 ani,un proiect serios de descentralizare nu a venit din parea romana,in special de la Bucuresti,acest centralism excesiv intretinut de diversele camarile politice care au ocazii periodic sa jupoaie tara asta in lung si in lat,asta se intampla fratilor,un jaf,asta a fost o practica veche in guvernarile fanariote,jefuitori ordinari care dau apa la moara separatismului si a simplului argument,acceptat si de catre romani,ca tot ce vine de la Bucuresti vine sa ia,sa jefuiasca.Nu a venit nimeni sa zica : atatia x bani merg la primarie,atatia y la Bucureti.Au nfost lasati si Bela si Vadim pana intracolo ca orice patriot sa deteste nationalismul luminat.
Rog onoratii cititori sa caute textul Memorandumului intelighentiei ardelene si banatene adresat M.S.Regelui Carol II in anii '30,asta pentru a lamurii povestea centralismului jefuitor al administratiei romanesti promovata de la Bucuresti in perioada interbelica.
Ungurii au fost in anii '20 bolsevici ai lui Bela Khun in anii'40 nazisto-fascisti iar in anii 50 din nou bolsevici pana in anii '80 cand devin de dreapta ,ce este interesant acestia nu au renuntat la obiectivul lor major,corectia Trianonului in anumite locuri daca se poate.
Cum la Wiena in 1989 se stabi ........
Continuarea pe blogul lui IVANDIMARS

Reactii romanesti serioase? YOK,YOK

Anonim spunea...

Cateva observatii la rece din Germania
1 Este de fapt aceeasi linie a guvernelor care din 1990 si pana acum nu aplica legea.O veche vorba romaneasca spunea "unde-i lege nu-i tocmeala".Dar coruptia aviditatea dupa putere si bani face ca aplicarea legii sa fie o gluma.In Germania liderii unor asemenea manifestatii, chiar cu riscul catalogarii ca antistraini ar fi fost pe loc arestati.
2.Tendintele separatiste sint mereu legate si sint inrudite cu problemele sociale.Acolo unde nivelul de trai este ridicat oamenii nu cauta asemenea tendinte.Desigur ca sint multi maghiari extremisti dar sint si oameni simpli de nationalitate maghiara care sint OK(chiar e drept putini membrii ai partidelor romanesti).Dar separatismul este vazut ca o rezolvare falsa a problemelor economice dupa motto-ul " uite ce rau o duceti hai cu noi".Miscari separatiste au ele si Spania(Tara Bascilor) si Italia(Lega Nord) si Franta(Corsica) si Regatul Unit.Problema este cand asemenea miscari capata consistenta si institutiile statului scapa situatia din mana.

Anonim spunea...

Ce sa facem? Ce sa facem ?

Deja sa raspundem prezent la :


1.

A P E L FRATI ROMANI din judetele Covasna, Harghita si Mures!

- Comunicate -
nr. 501 / 12 Martie, 2010

Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures va cheama sa lasati pentru o zi grijile voastre acasa si sa veniti la Toplita, sambata, 20 martie 2010!
.......

Mai multe la :

http://www.cuvantul-liber.ro/articol.asp?ID=48459


2.

http://www.ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=4449&format=html

P.S.

Doamna Ruxandra Lungu ar putea sa ne dea mai multe amanunte in legatura cu propunerea OTRM.

Dramoleta spunea...

Mă doare capul...Nu ne mai facem bine!
Ruşine celor care conduc România!

anca spunea...

dramoleta,rusine tuturor care au condus Romania(de la stanga la dreapta )
all , de citit:

http://www.napocanews.ro/2010/03/scrisoare-deschisa-catre-comisia-europeana.html

Anonim spunea...

Anca,
Nu stiu de ce nutresc unii o ura viscerala si nejustificata fata de Vadim, de parca le-a facut vreun rau personal. Omul ala n-a omorat o musca si n-a furat un leu, in viata lui.
Ruxandra

anca spunea...

Ruxandra,stiu acest lucru,tocmai de aceia m-a suparat postare de pe blogul califarului! despre cei care au comm acolo(mare parte din ..Ardeal) ...

Anonim spunea...

@Anca

"dramoleta,rusine tuturor care au condus Romania(de la stanga la dreapta )"

- Care stanga ? Care dreapta ? FSN, PSD, PD[L] ? ;)

"despre cei care au comm acolo(mare parte din ..Ardeal) ..."

- Ori sunt unguri, ori fac parte din ONG-uri antiromanesti (Liga ProEuropa a tov. kom. Smaranda Enache, etc.) !

anca spunea...

anonim,e vorba de toate partidele(ele isi zic de dreapta/stanga,da' asta e alta discutie) exceptie facand PRM!!
nu fi asa sigur ca sant unguri postacii despre care vorbeam!
din pacate,sant multi ardeleni (esti surprins? eu traisc printre ei asa ca stiu ce vorbesc)care iau in deradere "problema ungureasca"!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Ardelenii au intrat in amortire. Ei zic: "No, nu-i bai, mai rau sa nu fie!". E cam bai si e timpul sa se trezeasca. Haideti sa punem toti umarul!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Vadim merge la Toplita! Ii invitam alaturi de noi pe toti romanii!

Anonim spunea...

:) :) :) :)

Treceţi batalioane române Carpaţii

Mediafax