marți, 16 martie 2010

Unde e societatea civila?



Prin anii '90 exista o gasca ce se erija in stindardul apararii drepturilor cetatenesti. S-au autointitulat pompos "societate civila" si multi naivi au crezut in idealurile acesteia! A urmat aparitia, ca ciupercile dupa ploaie, a tot felul de asociatii, fundatii si ONG-uri care cereau fonduri pentru binele poporului, din care se hraneau intelectuali, ingineri, ziaristi, in general "genii pustii", fara opere, forme si continut. Toata spuma cea vestita a acestora s-a aciuat pe acolo! Mai apoi s-a dovedit faptul ca erau doar in goana dupa functii, bani si interese personale. A mai iesit la iveala si trecutul mai mult decat dubios al unora. Rezultate in folosul cetatii? Zero. In schimb, toti si-au cladit averi frumoase fara a derula nici o afacere legala si la vedere.

Unde e GDS-ul acum? Unde e societatea civila? S-au ales care cu o editura, care cu o sinecura bine platita pe la tot felul de institutii unde banii curg. Nu mai dau nume, ca oricum le stiti. Unde e "Alianta Civica" sau mai bine zis "Cinica"? Cum unde? S-a transformat in partidulet si mai apoi a fost inghitita de un partid mai mare. Asta e societatea civila fratilor! Asadar, acum, in anul de gratie 2010, cine mai apara interesele si drepturile cetatenesti? Sindicatele cumva? Asa ar fi normal intr-o tara normala. De 20 de ani aceeasi lideri(as fi curioasa sa stiu ce avere au acesti indivizi lipsiti de scrupule) care nu fac altceva decat sa-si stringa mainile cu puterea(mai la vedere, mai pe sub masa) si sa prosteasca marea masa a cotizantilor. Probabil va veni din nou timpul sa ne luam destinele in maini precum acum 20 de ani. Am o varsta la care nu-mi mai permit sa fiu idealista si sa astept salvatorul neamului !

a voastra sincera
Anca

6 comentarii:

anca spunea...

Ioane,asta da simt civic! multumesc de gazduire!!!:)

Ion de la Chiuiesti spunea...

O parte isi cheltuie banii la Paris, o parte da chiolhanuri la Oltenia, o parte la ICR, altii recita "Motanul Arpagic", unii rescriu istoria literaturii(poate isi va mai aminti careva de ei). In rest, imbuibare generala!

dramoleta spunea...

Avem dovada! :))

Dovada faptului ca in 1989 nu a fost o revolta spontana. Pai daca ar fi fost, hehehe, ne-am fi rasculat de sute de ori in ultimii 20 de ani. Popor nebun! Nici macar liderii de sindicat nu stim sa ni-i alegem, ce sa mai vorbim despre guvernanti si presedinti...

Ion de la Chiuiesti spunea...

Sigur ca nu a fost Dramo! Si toata lumea stie asta dar facem pe revolutionarii si pe marii luptatori. Multumim tovarasului Gorbaciov, dar si colaboratorilor sai din Ungaria, Yugoslavia si Occident!

hunter spunea...

Chiar ar trebui sa-i multumim lui Gorbaciov ca nu a trimis trupe militare ,asa cum a cerut tovarasul Iliescu in '89.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Pai daca nu au venit rusii au venit minerii! Cam acelasi lucru, nu?

Mediafax