vineri, 21 mai 2010

O zi in Belgrad






Am avut o zi placuta in capitala Serbiei, umbrita doar de nori si cativa stropi de ploaie. Asta nu ne-a impiedicat sa revizitam inima Belgradului, frumos si curat ca intotdeauna. Va arat doar cateva fotografii, urmand ca la o data ulterioara sa va dezvalui mai mult din frumusetile Serbiei:
-Catedrala Ortodoxa Sf. Sava, cea mai mare biserica Ortodoxa din lume
-Artisti exprimandu-se liber in centrul orasului, fara sa aiba surpriza de a vedea mutra tampa a vreunui gardian public, asa cum ne-au obisnuit in orasele Romaniei
-Reclama simpla a restaurantului Cucina, loc unde am servit masa si unde am avut placuta surpriza sa fim vecini cu Dragan Geaici, legenda vie a nationalei de fotbal a Iugoslaviei si a echipei Steaua Rosie Belgrad. Restaurantul e incredibil. Nu treceti fara sa intrati!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Ioane ,

m-ai facut sa te invidiez . Am locuit cativa ani intr-un oras de pe granita cu Serbia si de atunci tara aceasta , oamenii , folclorul lor mi-au ramas in suflet . Am suferit cand au fost asupriti si cand Parlamentul nostru a hotarat sa fie de partea " aliatilor " . Am suferit cand cadeau bombele peste ei , am suferit cand kosovarii au mai rupt inca o bucata din teritoriul lor dar am inteles ca acesta este jocul de destramare a ortodoxiei care trebuie practicat oriunde aceasta exista ( si vom avea si noi parte de el ) .
Multumesc pentru articol , il voi considera un cadou de ziua mea de nastere .

Doamne , ajuta-ne !

Ion de la Chiuiesti spunea...

Ma bucura nespus cuvintele tale! In alta ordine de idei, ce as putea sa-ti urez de ziua ta, cand Dumnezeu stie cel mai bine nevoile tale? Dumnezeu sa-ti implineasca toate dorintele!

Anonim spunea...

Ioane ,
Multumesc pentru urare dar faca-se voia Lui in tot si in toate !

Amin !

Anonim spunea...

frumos oras! artistii se pot exprima liber da nu cred ca ati avut parte de tigani cersind ca nesimtitii si cred ca intre Bucuresti si Belgrad in ceea ce priveste notiunile curatenie , civilizatie,bun simt al conducatorilor auto inca Bucurestiul mai are muuulltt pana va ajunge (daca va ajunge ) Belgradul.Desigur ca dvs sinteti insa cel mai in masura sa spuneti asta!Si ptr asta nu e nici Basescu nici Iliescu nici Icsulescu de vina.........doar noi...

Ion de la Chiuiesti spunea...

Aveti dreptate! Nu exista nici un cersetor in Belgrad. Habar nu am cum au rezolvat problema asta, dar in Belgrad, Pancevo, Kikinda si Vrsac nu am vazut nici un cersetor, si credeti-ma, am umblat pe jos peste tot. Asta in conditiile in care au si ei o gramada de tigani.

Mediafax