sâmbătă, 15 mai 2010

Parfum de tigara


Pe toate posturile TV au aparut clipuri platite de British American Tobacco, pentru combaterea contrabandei cu tigari. Un clip ne spune chiar ca aceasta contrabanda ar incuraja crima organizata. Inseamna ca angajati ai statului roman fac parte din retele de crima organizata, deoarece cea mai mare parte din castiguri se strecoara in buzunarele celor de la Politia Vamala si de la Vama(vezi articolul cu imparteala). Nu, sa nu credeti ca sergentul de la Politia Vamala si cu functionarul vamal pleaca cu buzunarele pline. Ei pleaca cu mici resturi. Grosul merge la sefii de la Bucuresti, pe care ii doare in cot ca statul roman sau BAT pierde bani. Din cand in cand, un fraier este dat pe mana justitiei, in timp ce cresc vile si masini de lux in curtile functionarilor. Romanul de rand e multumit ca fumeaza mai ieftin cu vreo 2-3 lei si o gramada de oameni traiesc din comertul cu amanuntul. Iar eu nu mi-l imaginez pe fumator ca fuge la butic si cere repede un cartus de tigari cu 100 de ron, cand poate sa-l cumpere cu 70-75. Mai bine cu crima organizata si tigari ieftine!

PS. Iluminatii de Ivanda au un articol interesant!

14 comentarii:

anca spunea...

eee,ce sa-ti spun,au aflat abia azi ca se face contrabanda cu tigari!!!
si precis acolo s-ar duce banii unde zice spotul!!ce dreaq,astia ne cred idioti? aceasta" afacere" merge de 20 de ani,la fel si aia cu alcoolul! despre economia subterana...valeu,jale mare!
eu nu fumez tigari de contrabanda da' si daca as face-o nu cred ca as incuraja crima organizata facand acest lucru! tot spre buzunarele lor,cu complicitatea carora se face TOATA contrabanda !

Ion de la Chiuiesti spunea...

Da Anca, toti stiu. Daca autoritatile ar vrea, nu s-ar face contrabanda cu tigari, cu alcool si nici trafic de droguri. Dar castigurile uriase ii corup pe toti. Care incearca sa faca pe cinstitul se imbolnaveste de deces sau isi cauta servici la privat.

hunter spunea...

http://zoranivanda.blogspot.com/2010/01/razboi-portocaliu-alimentat-cu-tigari.html

hunter spunea...

Contrabanda cu tigari nu va disparea niciodata. Este o marfa mai tare ca drogurile si mai putin periculoasa. Da eu , fumez tigari de contrabanda ,pentru ca dau 4,5 lei pe un pachet de LM pe cand EU si FMI l-au facut la 10 lei , sa-i f................

anca spunea...

ca sa nu mai vorbim despre alte afaceri-nu de contrabanda,alimentare ,par examplu- panificatie sau producatorii de carne(nu crescatorii)! am aflat azi niste cifre absolut naucitoare-de la o sursa f bine informata-despre toate acestea!
@ iluminatii,4,5? uau,la noi e 6 pac. de LM(si eu umez tot LM)

Ion de la Chiuiesti spunea...

Anca, cu cat esti mai departe de o frontiera non-UE e mai scump. Si apropo, nu mai bine le-ati arunca?

Anonim spunea...

Imi pare rau ca trebuie sa o spun dar FUMATUL DAUNEAZA GRAV SANATATII!!De contrabanda sau nu tigara ucide!Si daca nu credeti intrebati asta sectiile de boli pulmonare de la orice spital din tara.Asa ca daca tot esti iluminat eu le-as face 100 de lei.
Pe de alta parte da domnule Ion contrabanda si castigurile uriase ii corup pe toti.Trebuie eradicata contrabanda dar si banii care vin din timbrul fiscal trebuie controlatzi la sange.Totul este de fapt reproducerea exacta a filmului caracatita: coruptia icepe de sus si pune tentaculele peste tot.Este de fapt cea mai mare problema postdecembrista cu radacini in Imperiul Otoman.In Dacia Felix coruptia nu exista! filonul sanatos al acestui mandru popor latin a fost stricat de turci si grecii fanarioti.Sau cum spuneti poezia Voi sunteti urmasii Romei???????

vlad spunea...

Ce e mai rau, contrabanda cu tigari sau producerea lor?

Ion de la Chiuiesti spunea...

D-le Vlad, "Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva" zice Apostolul Pavel. Daca nu te lasi subjugat de drog, contrabanda si productia nu si-ar avea rostul, nu-i asa?

anca spunea...

vlad a pus punctul pe i! este o ipocrizie toata aceasta"lupta" impotriva fumatului! prin productia de tabac se aduc bani frumosi la bugetul oricarui stat! la fel se intampla si cu cartelul drogurilor! cred ca nimeni nu e ata de naiv sa creada ca acestea functioneaza fara protectia serviciilor!!
singurul lucru adevarat ,in aceste lucruri,este faptul ca nu te obliga nimeni sa fumezi sau sa te droghezi(ma rog,si tutunul e un fel de drog)

Dramoleta spunea...

De parcă ăştia nu ar fi auzit de "ţigareta" 1,2, 3 etc
Facem şi noi precum americanii cu atentatele din 2001.

anca spunea...

ehe,avem acum si parfum de ...usturoi! intreb si eu,astia ne cred idioti?

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-7282518-vladescu-langa-contrabanda-tigari-mai-confruntam-cea-usturoi-chinezesc.htm

Ion de la Chiuiesti spunea...

Fetelor, astia ar face contrabanda si cu mame, bani sa iasa!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Dramo, ma bucur sa te vad pe retea. Sper ca problemele s-au rezolvat intr-un mod fericit!

Mediafax