luni, 26 iulie 2010

Hrana noastra cea de toate zilele


Am trimis mai multor prieteni fotografia cu un pranz destul de obisnuit pentru mine, atat pentru a le face pofta, dar si ca o contrapondere fata de blogurile care promoveaza tot felul de mancaruri impopotonate, de care nu a auzit neam de neamul meu(si nici nu e curios). Deasemenea, in toate mijloacele mass-media mi se dicteaza "mananca aia" ca-ti face bine la nu stiu ce, sau vezi ca aia face cancer, colesterol sau atac cerebral. M-am saturat. As vrea sa va spun ca stramosii mei au mancat slanina, branza, lapte care nu erau verificate de nici un laborator, cultivau rosii si castraveti fara azot si alte minuni, si nu prea stiau ce e boala.  Astazi lumea nu stie sa se bucura de o masa buna, ca  este la "dieta". Lasati filozofiile astea "multinationale", simplificati-va viata si mancati ce va pica bine. Organismul fiecaruia e in masura sa va spuna ce va face bine sau nu si nu tot felul de doftori si vraci nutritionisti care s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie. Doamne ajuta, pofta mare si multa sanatate!

12 comentarii:

anca spunea...

ca bine le zici Ioane! in fond,de ce sa ne infometam si sa ne hranim "sanatos"? ca sa ce? ce inseamna sanatos,de fapt? a baga in tine doar ierburi sau mai stiu eu ce mancaruri doar fiindca e de bon ton? no,merci!
intru pe diferite bloguri gastronomice,repet, gastronomice,adica acolo unde chiar se posteaza retete de mancare si nu ifose! iti recomand doua,bucatarul maniac(e din Arad tipul/tipa)e super fain,am facut doua retete de prajiturele si au iesit minunate! mai este "cuina banateana" alt blog cu mancaruri adevarate! in rest,pofta buna sa avem ca ,vai si amar de omul care nu poate manca!

Ion de la Chiuiesti spunea...

anca, sa intre cine are vreme de ele. Niciodata nu-mi voi refuza un ciolan sau alta afumatura cu fasole, slanina cu ceapa, branza, rosii sau "topala" de hribe sau de pui.

anca spunea...

asa sa faci! nici eu nu ma dau in laturi de la o slana cu cepa sau un darab de pita cu unsoare! am fost grasuta rau,am slabit fro 25-30 de kile,ghici cum,infometandu-ma sau mancand buruieni? nooo,absolut nica din toate astea,nici diete minune,nici consultatii la nutritionisti! nu,draga,am mancat absolut de toate)incredibil,nu)inclusiv prajiturici,doar ca in cantitati mai mici! asa ca ,lasa-ma nene(nu tu) cu fitze si cu diete miraculoase sa mananc ce/cat/cum imi pica bine!

Anonim spunea...

Merge si ca masa de dimineata. Te umple de energie si buna dispozitie.:))))
R.L.

Mioara spunea...

Chiar mi-ai facut pofta...mmmm.Stii ce mai merge langa slaninuta? Doua oua prajite...

Ion de la Chiuiesti spunea...

Ma bucur ca mancarea simpla, neaosa, are inca succes! Voi reveni cu noi bunataturi!

Anonim spunea...

Ioane ,

mancarea simpla are , fara dubii , inca mari "succesuri" ( nu inteleg de ce nu va conformati sa folositi noile expresii ce ne-au fost oferite cu atata generozitate de buzEba ) . Marea problema cu aceste mancaruri simple este ca se gasesc din ce in ce in ce mai greu in variantele naturale .
In alta ordine de idei , afla ca eu iti citesc blogul la serviciu si nu este tocmai placut sa simti cum iti ploua in gura .

Doamne , ajuta-ne !

Ion de la Chiuiesti spunea...

Imi cer scuze daca ti-am facut pofta. Imi aduc aminte cu mare placere momentele cand, la serviciu fiind, mancam la comun. Fiecare coleg punea pe masa, slanina, branza, rosii, costita, salam etc. Pofta era inumana! Acum nu prea se mai intampla asta, din pacate.

Anonim spunea...

traiasca pantecele ca de acolo pleaca tot raul!!!!!!!!!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Si eu care credeam ca de la mandrie! Ma aflam in eroare.

IB spunea...

Miercurea si vinerea fara slanina. Completezi cu zarzavat.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Asa este.

Mediafax