vineri, 20 august 2010

Un prigonitor modern


Nici bine nu a iesit din spital unde a fost internat in urma unui infarct, ca Prigoana Silviu, deputat si mare scula in masonerie(masonerie unde mai nou au loc toti buticarii, bucatarii, gunoierii si servitorii) sare de gatul Bisericii Ortodoxe. Gest perfect normal pentru un om care se inchina diavolului. Il deranjeaza ca unii preoti iau salariu de la stat. Spun unii, deoarece majoritatea sunt platiti de parohii, din incasarile de la credinciosi.

As aminti lui Prigoana, acest prigonitor modern al crestinilor, ca in timp ce Ortodoxiei ii datoram si faptul ca aceasta tara exista si azi, lui si clicii din care face parte ii datoram aceasta criza si lipsurile in care ne zbatem. El si-a facut averea pe contracte cu statul iar acum vrea sa fure si din salariile mici ale preotilor. Prin intermediul Bisericii, mai multi oameni au avut parte de vindecare trupeasca si sufleteasca decat de la doctori, si mai mult sprijin decat de la stat.

Dar necazurile lui Prigoana de-abia incep. Daca nici pana acum nu a inteles avertismentele pe care le-a primit de la bunul Dumnezeu(invaliditatea, moartea unui copil, infarctul), prigonitorul are o problema. El trebuie sa priceapa ca "Căci Eu nu voiesc moartea păcătosului, zice Domnul Dumnezeu; întoarceţi-vă deci şi trăiţi!" (Iezechiel18, 32). Si "timpul nu mai are rabdare". Faca-se voia ta, Doamne!

14 comentarii:

Donkeypapuas spunea...

De fapt nu aţi fost atent. El vrea ŞI dărâmarea spitalelor. Acum a dat o formă cosmetizată. "Sunt aşa de infestate încât trebuiesc demolate şi reconstruite". Dar în campania electorală spusese: " Spitalele trebuiesc MUTATE la periferia oraşelor". Ce nu a spus: terenul "eliberat" astfel (din buricul Bucureştilor!) ar reveni cui trebuie. Să fiţi atent în zilele ce vor veni câţi răspândaci ai ideilor (şi intereselor) imobiliare bahmuţeano-prigoneşti se vor ivi. E drept, unii din exces de zel au şi început să le afirme prin bloguri sau aiurea.
Ia priviţi de exemplu aici cum regăsiţi aceleaşi idei: http://alicegeorgiana.blogspot.com/2010/08/pelerinaj.html Oare întâmplător? Eu nu cred în întămplări. În manipulări însă da.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Prigoana vrea multe si uita ce e mai important: Vegheaţi, că nu ştiţi când va veni Stăpânul!

Anonim spunea...

de ce va mirati ? Care-i numele personajului ? PRIGOANA si exact asta face .

anca spunea...

de fapt,il cheama pringhena,cred!!
sa daramam spitalele? hmm,si din ce bani construim altele? nene,pringhena,te-ai gandit ca mai bine ati debloca posturile,ati mari salariile cadrelor medicale,asadar mai multi bani acordati acestui sector si ati creea in felul acesta conditii mai bune? nu,nu te-ai gandit,n-asa?

Dramoleta spunea...

Sunt cateva personaje in tara asta, printre care si Prigoana asta, pe care le-as expulza.
Daca nu ar fi existat astia, Romania ar fi fost departe astazi.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Anca, stiu ce te doare si cred ca asta urmeaza. Pustiul va emigra.

Dramo, de acord. Le-as expulza direct in ghena ori in gheena!

Anonim spunea...

re: Dramoleta si Ion

Oriunde mai putin in tara lui Platini... ;)

mihnealuion spunea...

Ion, in privinta opririi remunerarii popilor sunt intru' totul de acord. Au pus biruri suficient de mari pe mort si pe viu, incat pot trai decent si cu iubire de Dumnezeu. Noi, romani platim dublu, triplu sau chiar, uneori de 10 ori acelasi serviciu (produs).
Sa traiasca din ceea ce dau credinciosii. Adevaratii credinciosi!

In alta ordine de idei, dar in acelasi ritm, observ cum cei ce se numesc (se declara crestini, aparatori ai crestinismului) sunt primii care doresc rau "ereticilor"!
Ca-n evul mediu, insa cu un limbaj mai "elevat".
Crezi ca tu meriti o soarta mai buna, doar pentru ca aperi salariile popilor lacomi?!

Ca ne place, ca nu ne place acest prigoana, ar trebui sa gandim nepartinitor.
Se cuvine a sista salariile popilor sau nu?
Si privim in jurul nostru!
Observam cum slujitorii Domnului se sparg in figuri (si la propriu, si la figurat) cu masini costisitoare, cu vile impunatoare, cu vacante de vis si, nu in ultimul rand, cu afaceri foooarte interesante si banoase.

Citind mesajele bunilor crestini de aici, parca vad imaginea cu cei doi frati arabi ucisi cu pietre de catre "justitiari sfinti" ai societatii arabe.
L-ati vazut?
Daca nu l-ati vazut, vi-l recomand, il gasiti pe situl realitatea.
Diferenta dintre voi si cei ce ucid cu bestialitate este una singura: de dogma!
Mi-e jena, uneori, ca sunt crestin.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Mihnea, nu doresc deloc raul nimanui, nici macar lui Prigoana. Ma refeream doar ca se poate intampla orice si sa-l surprinda nepregatit, adica fara de Dumnezeu, iar asta va fi mai mult decat rau pentru el. Doar in sensul acesta m-am exprimat, poate putin cam repezit. Iertare!

NU toti slujitorii Domnului se "sparg" in figuri. Si revenim la o veche problema, judecam turma dupa cateva oi ratacite. Si cine suntem noi sa judecam? Judecata preotilor se va face de catre Dumnezeu dupa reguli mai stricte si fiecare isi va primi pedeapsa meritata!

Nu te rusina pentru faptele altora. Tu vei fi judecat pentru tine si faptele tale, nu pentru ale celorlalti!

Dramoleta spunea...

@Anonim

Corect! Aia ni-l trimit inapoi urgent :))

mihnealuion spunea...

Ion, in urma celor citite pe blogul tau, consider ca esti un om echilibrat si cu mult bun simt.

Comentariul meu facea referirea la toti cei care s-au grabit sa evoce "pedeapsa" asupra celui care a avut initiativa respectiva. Sa faca si conexiuni cu intamplarile nefericite din familia lui Prigoana, ceea ce-mi pare atat de josnic, atat de murdar.

Nu judec nici turma, nici oile ratacite, ci doar nu intorc capul pentru a nu vedea realitatea.
Da, ai dreptate, nu toti popii o duc stralucit, insa de ce?
Pentru ca nu au avut nici pile si nici bani pentru a da spaga unde trebui si pe cale de consecinta o parohie "bogata"!
Sa nu ne facem ca nu stim cum merg treburile si in acest domeniu de activitate?!
Un argument ce sustine ideea neremunerarii popilor este insusi Iisus! Sau am uitat... iar noi am investit "calea lui Dumnezeu" cu statutul de meserie cu de la noi putere!

Am motive tot mai multe si mai dese de a ma rusina, nu numai ca sunt crestin, dar si ca sunt om. Nu ma intereseaza judecata te apoi, ma intereseaza aici si acum. Nimic nu fac cu teama ca voi fi judecat "dupa"/"dincolo", ci pentru ca Dumnezeu m-a inzestrat cu constiinta, nu cu frica.
Actiunile omului nu ar trebui sa fie consecinta fricii, ci a intelegerii esentei umane, adica ce-nseamna sa fie om.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Pai fara remuneratie, ce ar trebui preotii sa faca, sa cerseasca? Hai sa nu exageram.

Privitor la legaturile dintre intamplarile din viata lui Prigoana si lipsa lui de respect fata de Dumnezeu, vrei nu vrei, ele exista. Totul in viata are o cauza, un corespondent si o rezolvare.

Mihnea, omul trebuie sa aiba doua frici, de moarte si de Dumnezeu.
Mi-e frica de moarte intrucat nu am siguranta mantuirii si sansele sa ajung in iad sunt mai mari decat de a ajunge in iad, iar de Dumnezeu ma tem si ma rusinez intrucat nu stiu cum voi raspunde pentru faptele mele, ce raspuns voi putea da la judecata.

Ce inseamna a fi om? Inseamna ca trebuie sa tinzi spre chipul si asemanarea Domnului. Cati dintre noi ne apropiem macar de asemanarea asta? Dumnezeu stie ca suntem neputinciosi fara el, dar macar vrea sa ne straduim pentru mantuire, ca asta de noi depinde. Simgurul lucru pe care Dumnezeu nu poate sa-l faca e sa te mantuiasca fara voia ta.

mihnealuion spunea...

"Pai fara remuneratie, ce ar trebui preotii sa faca, sa cerseasca? Hai sa nu exageram."

Nu-mi arde de gluma, cu atat mai putin de a juca rolul de ipocrit.
Ce sa faca daca nu-i remuneram?
Ceea ce stiu sa faca foarte bine si cand ii remuneram (adica primesc salariu de la stat - contributia noastra, a tuturor, doar statul nu vine cu banii din buzunarul guvernantilor).
Sa ia taxele mai departe pe mort si pe viu.
Bani fac din: pomeni, slujbe, acatiste (venituri mai mici); inmormantari, nunti, botezuri, dezlegari si altele de genul acesta... pana la sfintirea masinilor, utilajelor etc. (venituri foarte mari).


"Privitor la legaturile dintre intamplarile din viata lui Prigoana si lipsa lui de respect fata de Dumnezeu, vrei nu vrei, ele exista."

Ion, am toata consideratia pentru tine, nu cred ca am inteles eu bine ceea ce ai enuntat aici.
Il asimilezi pe Dumnezeu unui sistem religios?
Popa este Dumnezeu?
Popa are o meserie pentru care este remunerat si peste remuneratie ia si multa spaga pe care o impune cu mult tupeu. Am n cazuri drept exemplu, insa nu am spatiu aici pentru a ti le prezenta (si as pune ramasag ca si tu cunosti nenumarate cazuri).

"Mihnea, omul trebuie sa aiba doua frici, de moarte si de Dumnezeu."

Ion, de aici pleaca toata drama umanitatii: FRICA!
Imi pare un non sens (dar e parerea mea), sa ma tem de Dumnezeu, atata timp cat sunt creatia lui, fiul lui.
Mantuirea este problema noastra?
Sau faptul ca nu am inteles in atatea mii de ani ce-nseamna sa fim oameni, si sa ne comportam ca atare.
Inainte de moarte, de judecata de apoi, te intalnesti in fiece clipa cu constiinta.
Ea va fi prima care va judeca, n-am nicio indoiala.


"Ce inseamna a fi om? Inseamna ca trebuie sa tinzi spre chipul si asemanarea Domnului."
:)
Traim in mileniul III, totusi!
A fi om inseamna sa intelegi faptul ca esti singura faptura de pe aceasta planeta pe care a investit-o Dumnezeu drept administrator.
Sa-ntelegi ca ai putere, iar ca aceasta putere are valoare cand o folosesti cu intelepciune in beneficiul celor din jur si nu in detrimentul lor.
Sa-ntelegi ca nu esti mai presus de orice fiinta, indiferent din ce regn provine si ca esti dator sa respecti viata, indiferent de forma ei.
Etc.
Cam asta inseamna "chipul si asemanarea lui Dumnezeu".
Ai vazut filmul Black death? Ti-l recomand.


"Cati dintre noi ne apropiem macar de asemanarea asta? Dumnezeu stie ca suntem neputinciosi fara el, dar macar vrea sa ne straduim pentru mantuire, ca asta de noi depinde. Simgurul lucru pe care Dumnezeu nu poate sa-l faca e sa te mantuiasca fara voia ta."

Nu cred ca mantuirea este scopul.
O gandire pur limitata, mult prea umana.
Precum parintele care-si amageste copilul cu jucaria din ajunul craciunului, DACA invata bine.

Nu sunt bun pentru ca imi doresc mantuirea, ci din convingere. Pentru ca asa trebuie sa fie un om. Nu fac milostenie, pentru ca ma gandesc la viata de apoi, ci pentru ca inteleg ca un om are nevoie de acea milostenie.
Nu ajut un om, in speranta ca voi avea bile albe la "judecata de apoi", ci pentru ca imi iubesc semenul (cu bune si rele).
Daca unul face rau, din punctul meu de vedere (gen Prigoana, din punctul tau de vedere), nu-l ostracizez, nu-i doresc raul, nu astept sageata divina sa-l strapunga... nu asta a facut Iisus, din cate imi aduc aminte.
Nimic nu se intampla in acest colt de univers, fara voia lui Dumnezeu. Cine suntem noi sa-l judecam pe cel de langa noi, asteptand cu bucurie sa cada napastele asupra acelui om???
E o barbarie, din punctul meu de vedere.

Nu datoram nimic NIMANUI, ci lui Dumnezeu. Dumnezeu este ortodox?!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Mi se pare mie ca prea multa energie se risipeste din cauza acestui pagan. Faca ce-o vrea, sa se implineasca voia Domnului!

Mediafax