marți, 26 octombrie 2010

Exportul "democratiei". O afacere americana

Bunicii nostrii au asteptat in zadar venirea americanilor dupa incheierea razboiului al II-lea mondial. Membrii partidelor istorice au fost amagiti si pacaliti cand in fapt, occidentalii au predat Romania si estul Europei rusilor.

Asa-zisa democratie americana a inceput o ofensiva fara precedent dupa incheierea razboiului rece, incepand cu operatiuni motivate pueril, in Panama, Somalia, Irak, fosta Yugoslavie culminand cu creearea statului-marioneta Kosovo, Afganistan, prostirea Georgiei si aruncarea ei intr-un conflict cu Rusia, invadarea Haiti pretextand ajutoare umanitare iar acum, destabilizarea Pakistanului.

A reusit undeva "democratia" americana? Nici macar in America. Au primat doar interesele economice favorabile numai si numai Statelor Unite, creearea unor capete de pod si prabusirea economiilor statelor cu scopul de a le exploata resursele. Oare mai exista oameni sa creada perpetua minciuna americana?

Am scris toate astea din cauza ambasadorului american Mark Gitenstein. S-a trezit sa ne spuna ca Fordul de la Craiova nu poate produce din cauza infrastructurii. Dar cand au luat fabrica de la Craiova, pe bani de nimic pe ce s-au bazat? Au primit conditii avantajoase, au primit facilitati fiscale, ba cred ca au dat statul in judecata sa mai primeasca ceva. Acum vor infrastructura. Cel mai probabil ca Bechtel nu mai are lucrari. Gitenstein mai spune ca nu functioneaza sistemul sanitar. Adevarat, dar el a functionat pana nu a venit "democratia". Acum vor veni americanii cu vaccinurile lor aducatoare de moarte. O alta afirmatie a acestuia face apologia avioanelor stravechi si uzate F-16, pentru care momentan Romania nu are bani(din fericire). Declaratiile acestuia nu sunt gratuite, toate vadesc interese si substraturi mai mult sau mai putin vizibile.

De la asediul Troiei a ramas proverbul "Fereste-te de greci cand aduc daruri". Adaptat la asediul "democratiei" americane ar suna: "Fugiti de americani ca va iau totul!".

3 comentarii:

anca spunea...

cum nu le-a reusit? peste tot e o democratie de nu-i adevarat!!
cineva chiar crede ca de douj' de ani tara e condusa de romani? basca faptul ca ACUM ne-au bagt si FMI-ul pe gat din cauza acestor gunoaie care ne "conduc" spre noi culmi ale democratiei,n'asa?

Ion de la Chiuiesti spunea...

Cu banii de la FMI au cumparat obligatiuni americane! Care se vor devaloriza si ne vom sterge la fund cu ele.

anca spunea...

deja ne stergem ,Ioane!!!

Mediafax