sâmbătă, 30 octombrie 2010

Guvernul României: FMI. Premierul Țării: Jeffrey Franks

Trebuie să recunosc faptul că atunci când l-am acuzat pe premierul Emil Boc că nu guvernează el țara am greșit. De fapt, și cei care îl acuză pe Emil Boc că este “trompeta” sau marioneta lui Traian Băsescu și că președintele României este premierul greșesc și ei profund. De un an de zile de când avem un Acord cu cea mai importantă instituție financiară mondială adevăratul Guvern al României este FMI și premierul nostru a devenit “trimisul special”, Jeffrey Franks. Acesta se poartă în țara noastră, paradoxal membră UE, ca în Paraguay, de unde a venit de la fosta sa slujbă, din țara unei dictaturi sud-americane. Nu poporul care votează partidele, nu parlamentarii, nu guvernul marionetă, nici chiar președintele Băsescu guvernează acum țara, ci funcționarul cu mutră de tocilar al FMI, Jeffrey Franks. Vă spun că din lunga istorie pe unde a asistat Fondul țările a lăsat în urmă datorii uriașe, economii falimentare, sărăcie, deznădejde și foamete. Țările care au rupt-o definitiv cu FMI, ca Brazilia sau Argentina au cunoscut un boom economic fără precedent.

În chestiunea Ordonanței nr. 50, FMI dovedește că este apărătorul intereselor băncilor spoliatoare, nu al capitalului autohton și al românilor sărăciți de criză.România va primi urmatoarea transă a împrumutului de la FMI doar dacă modifică Ordonanta 50 privind creditele populatiei astfel incat sa evite o criza a sistemului bancar. Conditiile puse de FMI nu au facut, însă, decat să unească Puterea și Opoziția în Parlament. Cum nici Guvernul Boc și nici Consiliul Concurentei nu se pronunta în legatură cu cererea Fondului, raspunderea este aruncată integral pe umerii parlamentarilor. Parlamentarii sunt de fapt uniți și susțin ca nu vor vota modificarile cerute de FMI pe Ordonanța creditelor. Mai mult, atat Puterea, cât și Opozitia îl acuză la unison pe Jeffrey Franks, seful misiunii Fondului în România, că face lobby numai pentru banci.

Nu mai am nici o îndoială că FMI și Jeffrey Franks nu au nici un interes să scoată țara din criză, ci să apere interesele băncilor și firmelor străine din România, percepută acum ca o neocolonie financiară. Azi, Guvernul Emil Boc este văzut în ochii FMI – adevăratul Guvern al României – ca o interfață aborigenă, iar Traian Băsescu ca un executant al imixtiunilor financiare ale bancherilor și marilor puteri, care coordonează mersul politic și economic mondial. Proiectele și hotărârile de guvern se iau, nu la Palatul Victoria ci în ședințele bordului FMI și ale Trilateralei? Boc și Băsescu nu sunt acum decât mandatari ai FMI și ai Băncii Mondiale. Ruperea Acordului cu FMI ar fi primul pas ca România să-și recapete suveranitatea și să identifice calea spre prosperitate așa cum au făcut-o Brazilia și Argentina acum câțiva ani.

Ionuț Țene(napocanews)

PS. Vasilescu, tristul consilier BNR, la emisiunea Saptamana Financiara, Antena 3, azi la ora 20,  intrebat fiind de ce am luat bani de la FMI, a dat din colt in colt, cica aveam nevoie de un capital de "incredere" si ca avem nevoie de un certificat de buna purtare de la FMI pentru a fi vazuti "bine". De toata jena. Complotul este cat se poate de evident. Totul s-a facut impotriva Romaniei!

2 comentarii:

Dramoleta spunea...

Vom ajunge sa nu mai avem tara! Ne-au vândut criminalii ăstia!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Datorita majorarii taxelor romanii isi vor pierde casele, proprietatile. Atunci nu vom mai avea chiar nimic! Asa e Dramo! Glontul e prea demn pentru astia, doar streangul poate sa-i suporte!

Mediafax