marți, 12 octombrie 2010

The "Happy Meal" Project

Suna a titlul unui film horror, nu-i asa? Nu sunteti departe. Artista Sally Davies din Manhattan a fotografiat timp de 6 luni un meniu pentru copii de la McDonald's. La sfarsitul acestei perioade, meniul se prezinta fara urme de mucegai sau descompunere.


Inca din ziua a doua a experimentului, mancarea nu mai raspandea nici un miros. Interesant ca nici cainii artistei nu au fost interesati de "meal". Dupa 6 luni, mancarea arata ok, dar este "plastic", fiind tare ca o piatra.(sursa)

Daca credeti ca asta  face bine copiilor d-voastra, mai ganditi-va!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Desigur ca se pune problema :avem 6 miliarde de locuitori vor fi mai multzi poate ca nu vom putea sa-i hranim pe toti bio,poate ca in Africa unii ar fi fericiti sa aibe chiar si iaurturi cu e-uri sau legume modificate genetic, dar aici nu e vorba de a ASIGURA hrana acestora ci de profit.Un profit al McDonalds care nici macar nu ajunge la lucratorii simpli MC Donalds care in Germania cel putzin sint extrem de prost platitzi,asta ca sa nu mai adaug ca normele de igiena sint comparabile daca nu sub cele din restaurantele vietnameze.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Ai dreptate. Am vazut "McDonald's"-uri in Austria si Germania. Mizerabile! In SUA , la McDonald's si la KFC mananca negrii si sarmanii.

anca spunea...

pai,da,astia prospera si halitorii de rahat -numit macdonald- se imbolnavesc ! misto! si nu e vorba sa mancam bio,care bio? nu cred nici in gogoritza asta cu bio! de ce sant mai nocive slana sau unsoarea decat sinteticele lor?
o glumita ,in felul asta ,cu atatia conservanti,nici mortii nu mai putrezesc asa repede,sint "blindati" cu E-uri :)))

Ion de la Chiuiesti spunea...

Asta cu mortii e tare anca! McDonald mai tare ca formolul!!!

Anonim spunea...

@anca ,
poate n-ar fi rau sa trimiti ideea ta departamentului de marketing de la ei . Cred ca nu s-ar jena sa scoata o reclama cu un asemenea continut , principalul este sa le creasca vanzarile .

In alta ordine de idei , dati-mi voie sa ma indoiesc de corectitudinea experimentului . Daca as fi facut eu un asemenea experiment , as fi pastrat totul intact ,in aceeasi pozitie ca-n prima zi , eventual aparatul foto pus pe un trepied pentru a nu modifica unghiuri de vizibilitate , etc. A NU SE INTELEGE CA N-AS FI DE ACORD CU CONCLUZIA experimentului , ba dimpotriva , consider ca la marii fast-food-idisti absolut totul este nociv . Din pacate insa , stiu foarte bine sa-i atraga pe copii si tineri si sa-i otraveasca de la o varsta frageda , creandu-le dependente care apoi sunt dezvoltate de supermarket-isti . De altfel , cred ca exista chiar o legatura intre ei , bazata tocmai pe dependente : amintiti-va ca dupa caderea zidului Berlinului , primele multinationale trimise in EST au fost Coca-Cola , Pepsi-cola si McDonald`s . Iata cum gasim o logica in toate ...

Doamne , ajuta-ne !

Anonim spunea...

O prietena a uitat in frigider o portocala vreo 6 luni si nu s-a stricat. Cred ca sunt injectate si astea. De sucurile "naturale" ce sa mai vorbim.

Mediafax