miercuri, 6 octombrie 2010

Un boicot personal

Reclama la ciocolata cu rom a inceput sa ma sufoce. Apare un lacheu american care incearca sa ma convinga ca "E noul Rom. Nu e la fel. E mai bun! Steagul romanesc a fost inlocuit cu cel american. De ce? Pentru tine! Ca sa-l mananci oriunde in lume si sa fii mandru".

Chiar nu vad de ce ar trebui sa fiu mandru de steagul american care a lasat doar victime si saracie in urma dar niciodata o democratie autentica. Doar in ultimii douazeci de ani s-a manjit cu sange panamez, irakian, sarbesc, afgan, haitian si in cine mai stie cate actiuni ilegale. Nu ma reprezinta.

In alta ordine de idei, cand se facea ciocolata in Romania, americanii erau prea ocupati in a extermina indieni si a exploata negrii. Din partea mea sa si-o manance ei. Boicot total!

8 comentarii:

anca spunea...

Ioane,pe mine ma sufoca si cand era cu steag romanesc dapoi amu? oricum,eu o boicotez de mult deoarece nu e ciocolata mea favorita !! :)

Ion de la Chiuiesti spunea...

Turta de porumb e mai buna si mai sanatoasa.

anca spunea...

:))) merge din cand in cand si o "Milka" ,mmmm !!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

De acord!
Vad ca PSD ma copiaza:))). Eu ma declar printre primii promotori ai campaniei "cumparati produse romanesti"!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Pai nu prea imi dau seama Ruxi, ce produse romanesti mai gasesti pe piata. Legumele toate sunt Turcia, Iran, mai putin UE. Ciocolata, chiar daca e Rom autentic, are ca actionari tot straini. Porcii sunt din Olanda, Germania, Ungaria, Austria si asa mai departe...

Ion de la Chiuiesti spunea...

Apropo, care PSD?

Ruxandra Lungu spunea...

PSD incercase ceva, acum tac chitic.
Produsele romanesti nu au "intrare" in supermarketuri.Pana una, alta, putem sa-i incurajam pe cei care dau de lucru romanilor, chiar daca proofiturile pleaca afara. Singuri ne-am adus in aceasta situatie, razand ca boii de cei care strigau "nu ne vindem tara"!Ruxi

Ion de la Chiuiesti spunea...

Am sa-ti spun de ce nu prea intra romanii simpli in supermarketuri. Micii producatori nu au bani pentru a plati taxa de raft perceputa de acestea. Iti dau un exemplu: unui amic i s-a cerut cca 70.000 de euro pentru a patrunde intr-o retea, motiv pentru care a renuntat si-si vinde marfa doar in vreo doua judete.

Mediafax