miercuri, 13 octombrie 2010

Un tren pierdut ?

Fiecare dintre noi a pierdut in viata lui macar un tren, macar o sansa a trecut pe langa noi de care poate nu am stiut sa ne agatam sau poate nu am avut reactia potrivita. Si vrem sa credem ca acel tren a fost norocul nostru urias si pierdut. Ca acel tren ne-ar fi schimbat viata in mai bine. Or noi nu suntem prooroci si nu putem sti asta. Poate ca da, poate ca nu.  Putem doar presupune.

Poporul roman a prins trenul din 1989 care s-a dovedit a fi destul de pagubos pentru marea majoritate a populatiei. Adevaratii castigatori sunt gasca de politicieni si afaceristi verosi uniti sub stindardul hotiei si al jafului. Acum oamenii de rand au ajuns la pragul de jos, calcati de cizma nemiloasa a unui regim corupt pana in maduva sa.

Revolta de la Ministerul Finantelor este o sansa. Un tren. E momentul in care revolta ar trebui sa se extinda, sa incercam sa ne recucerim tara. E momentul sa iesim in strada. Maine s-ar putea sa fie un nou tren pierdut!

4 comentarii:

anca spunea...

offf,trenu' asta nu e nici accelerat nici "sageata",e doar un personal amarat care opreste din doi in doi metri!! :(((

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Poporul roman a pierdut acel tren. Se putea alege din cele 2 sisteme ce este mai bun si se putea cladi aici o tara de vis. Dar intentiile artizanilor prabusirii "comunismului" erau, evident, altele.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Nu trebuie sa ne resemnam. Asta e important. Poate intr-o zi...

Georgiana T spunea...

asa este, Ion! total de acord! ce-i cu fatalismul asta pe capul nostru? sa-l lepadam de la noi ca pe o zdreanta!

Mediafax