miercuri, 17 noiembrie 2010

Statul flamand

Revine in forta legea 18/1968? Cum asta? Începând cu 1 ianuarie 2011, orice persoană fizică "cu un nivel de trai mult peste veniturile pe care le declară" va fi controlată de Fisc, a declarat pentru Gândul preşedintele ANAF, Sorin Blejnar. El a recunoscut că nu ştie încă cu exactitate cum vor fi selectate persoanele fizice care urmează să fie controlate.

Principalii vizaţi sunt acele "persoane fizice care îşi etalează luxul, care cumpără cash sau prin credite bancare bunuri foarte scumpe, dar care, pe hârtie, nu au niciun venit", explică Sorin Blejnar.(Gandul)

Interesant ca spre deosebire de vechea lege ceausista, care obliga pe cei care nu isi justificau intreaga avere la plata diferentelor dintre venituri si valoarea proprietatilor, aceasta lege urmareste persoanele doar pe parcurs de un an, fara a se raporta la intreaga avere, ci doar la nivelul de trai. Cel putin asa reiese din cele declarate de (i)responsabilii Fiscului. Atata vreme cat cei care si-au dobandit marile averi prin furt, frauda, rapt si spolierea averii statului nu se simt amenintati, legea viitoare va fi praf in ochii lumii, amenintand doar pietarii si bisnitarii marunti cu amenzi ridicole.

4 comentarii:

anca spunea...

de parca e nevoie de legi pentru a afla toate astea! da' mucosii de 18 ani care umbla cu masini de sute de mii (euroi),da' doamna mama care are colectie de genti care valoreaza cat o masina de fitze? astea cum dreaq se numesc daca nu venituri ilicite? si lista ar putea continua da' mi-e greata sa mai enumar :((((

Ion de la Chiuiesti spunea...

Daca Udrea mi-ar da geanta ei cu care face piata, mi-as lua casa de vacanta!

anca spunea...

pai,nu? lasa ca nu pentru alde astia vor sa faca legea!!!pentru astia sant si acum organisme-ANI ,par egzamplu- care-si fac datoria de nu-i adevarat!!! lua-i-ar dracu pe to(n)ti !!!!!!!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Ti-am zis ce va urma, ii vor urmari pe cei care vand in piete, bazare sau pe internet. Nici un politist, procuror sau judecator nu va fi anchetat. De politicieni nu vorbesc!

Mediafax