duminică, 19 decembrie 2010

Fiara si noi

Au devenit obositoare minciunile presedintelui. Acesta a declarat ca Romania nu va accepta obligatii suplimentare pentru accederea la Schenghen. Am curaj sa fac pariu ca va accepta orice rahat i-l va baga pe gat UE. Asa s-a mai batut cu pumnii in piept ca nu vom lua imprumut bani de la FMI si ne-a indatorat tara pe vecie. Nici macar un euro nu a fost folosit pentru poporul roman. Si cate si mai cate ...

In alta ordine de idei, acordul Schengen presupunea la origini libera circulatie a cetatenilor in interiorul spatiului tarilor semnatare si imbunatatirea sigurantei lor, securizarea frontierelor externe. Sa zicem ca libera circulatie exista acum si este chiar ok. Securizarea frontierelor e doar un mit, atata vreme cat se umple Europa de asiatici, africani si arabi. Exista canale deschise migratiei acestora in toata zona mediteraneana, dar si Marea Britanie are brese uriase.

La ce ne foloseste Sistemul Informational Schengen (SIS) care permite tuturor tarilor sa aiba acces la baza de date a cetatenilor romani? Dreptul la respectarea vietii private, intimitatea individului sunt doar notiuni de care facem parada, dar le ignoram cu desavarsire. Prin asta, statul roman arunca la gunoi dreptul cetateanului roman de a fi aparat de autoritatile noastre.

De cand am intrat in UE coruptia a atins cote alarmante nu doar in tara noastra ci in toate tarile membre. Romania a devenit nu doar una din rutele principale ale traficului de droguri, dar si o tara care consuma la greu. Intrarea in Europa ne-a golit buzunarele imbogatind doar politicienii de la putere si clientela lor. Daca vad ca un medicament imi face rau, de ce continui sa-l iau? De ce continui sa-mi fac rau singur? De ce nu arunc la gunoi acordurile cu Europa si sa-mi vad de tara mea fara imixtiunile "desfranatei"? Pentru ca jocul in care am intrat nu permite iesirea. Probabil ca nu exista solutii omenesti pentru contracararea "fiarei". Dar ne ramane demnitatea de a lupta impotriva ei!

In foto, "desfranata" Europa calarind fiara.

5 comentarii:

anca spunea...

toti au devenit obositori,pe base cine dracu il mai baga in sama?
aceata constructie(EU) s=a nascut moarta ,e un fel de struto camila folositoare cui,ma intreb si te intreb!!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Elitelor, Anca! In folosul strict al celor ce conduc aceasta planeta.

anca spunea...

corect si egzact :))

Anonim spunea...

Domnule ion,
nu cred ca UE este in dezavantajul poporului roman.
Nu ced ca judetul Arges este mai mult sau mai putzin dezvoltat decat altele.Dar am cunoscut dezvoltarea judetului din anii 55 pana acum.Si am vazut multe sate, inainte de Revolutie catune.Oameni care nu stiau ce e aia o casa civilizata cu apa calda si toaleta in casa.Sene ale unei minime civilizatii. Acum satul argesean e total schimbat Oamenii au lucrat in acea hulita EU au adus bani iar satul argesean arata case mari frumoase.Arata civilizatie europeana. Nu siustin ca Vestul aduce cu sine numai bune dar argesenii au adus numi lucruri frumoase de acolo.Sint ortodox dar simt si un respect deosebit cand sint la Toledo in ctedrala iar asa parc civilizat ca Retiro din Madrid as vrea sa avem .Sa nu invatam de la clasa politica poate nici nu ne trebuie EU dar avem bevoie de influeta civilizatiei europene.Si va rog sa ma credeti ca o persoana care alocuit 12 ani in Spania si Franta mizerie nu e la francezi ei vorbesc frumos civilizat mizerie e in Marseille unde stau arabii.Acum clar ca peste tot sint si exceptii!

Ion de la Chiuiesti spunea...

D-le anonim, dezvoltarea pe care ati vazut-o in jud. Arges e o dezvoltare inerenta care s-a produs pe fondul trecerii de la proprietatea socialista la cea privata. Inainte de '89 oamenii ar fi facut mult mai multe daca erau lasati.

De fapt, aici discutam de cu totul altceva. Discutam de faptul ca Romania a schimbat stapanii. In loc de PCR este UE. De faptul ca platim taxe uriase pentru a satisface foamea aceste "desfranate" care este Europa si nu primim in schimb decat ordine si indicatii.

Mediafax