joi, 2 decembrie 2010

Un gust amar

Un gust amar. Asta mi-a ramas dupa ce ziua nationala a Romaniei a trecut. Evenimentele care s-au petrecut in aceasta zi sunt graitoare. Boc fura salutul Garzii de onoare de la Mircea Geoana. Cica l-a delegat Basescu desi Constitutia "deleaga" clar ca inlocuitor pe presedintele Senatului. Boc este huiduit copios de multimea adunata la parada. Boc inaugureaza vreo 20 de km din centura de Nord a Bucurestiului, desi nu va fi data in folosinta inca. Boc fuge la Sibiu si mai taie panglica la alti 20 de km. Parca e ziua "nationala" a lui Boc. Centreaza, da cu capul, e pe tot "terenul". Intre timp Basescu fuge intre Viena si Kazahstan, unde, la summitul OSCE doarme fara sa-i pese de interesele tarii si de discutiile de acolo(foto). Daca e sa ne luam dupa informatiile primite de Corneliu Vadim Tudor, acesta e sedat din cauza bolii ce o poarta. Dar daca  ne ghidam dupa experienta si comportamentul cu care presedintele ne-a obisnuit, acesta era amortit de alcool. UDMR-ul se remarca si el prin absenta liderilor din Covasna si Harghita de la manifestarile dedicate zilei nationale, deh, doar e zi de doliu pentru ei. Coroborata cu vremea mohorata de afara si previziunile economice sumbre, a fost o zi amara!

Foto: Antena3

Update: Ministrul Gabriel Oprea e cel care a indicat militarilor cui să dea onorul cu ocazia Zilei Naţionale la ceremoniile de la Arcul de Trimf din Capitală. Asta susţin unii de la Senat care au primit aceste informaţii din cadrul MApN.(Pe surse)

5 comentarii:

anca spunea...

pai,da! cum altfel cand jegurile astea violeaza zi de zi constitutia/Romania!
eu am avut o zi faina,totusi,nu-i de ici colo sa te nasti de ziua Romaniei :)))

Anonim spunea...

Normal era ca Basescu sa nu intervina punandu-l pe Boc sa primeasca onorul.
La fel de normal era ca Geoana, in ciuda acestui fapt, sa treaca cu vederea toata tarasania. In felul acesta, ambele tabere au aratat ca nu au niciun fel de onoare. Dar asta nu este deloc surprinzator, nu-i asa?

Ion de la Chiuiesti spunea...

Anca, nu spui nimic, 'ai? La Multi Ani si multa sanatate! Sa ai parte de multe bucurii din partea feciorului!

@anonim: Boc nu avea ce sa caute acolo, se subintelegea ca Geoana e nr.2. Asta e tupeu tiganesc din nou. Da, ai dreptate ca onoare lipseste cu desavarsire la astia, dar tot asa, sa calci in picioare zi de zi Constitutia si tu ca presedinte, si Roberta Anastase si Boc, e deja prea mult. S-o aruncam la gunoi daca si asa nu o respectam!

anca spunea...

Ioane,vezi daca nu mai intri pe facebook? :))))ai fi stiut si tu ca a fost ziua lu' madam Anca!
multam de urari ,asemenea va doresc si voua :)

Ion de la Chiuiesti spunea...

Am dat la sters contul de facebook. Mi-a ajuns. O sa ridic un pahar in cinstea ta!

Mediafax