luni, 27 decembrie 2010

Zile de bucurie

Am petrecut cateva zile minunate la Chiuiesti. Bucuria Nasterii Mantuitorului, bucuria revederii satului si a rudelor, bucuria slujbei de Craciun la Manastirea Casiel, oficiata de bunul parinte Serafim Badila in ciuda problemelor de sanatate, toate astea m-au incarcat si m-au facut sa uit de jungla citadina, de problemele grave ale tarii si de murdara clasa politica.

Adevarul este ca bucuria noastra slabeste pe zi ce trece si daca continuam in ritmul asta, o sa ajungem din urma popoarele apusene care isi tarasc vietile searbede tot mai departe de Hristos, tot mai departe de valorile fundamentale pe care s-a cladit si dezvoltat statul modern, anume crestinismul, familia, democratia autentica si nu surogatul care este servit azi cobailor ca noi.

Foto: Din pictura Bisericii Manastirii Casiel

5 comentarii:

Ioana spunea...

Va rog sa ma iertati, dar as vrea sa-mi spuneti ce probleme de sanatate are parintele Serafim. Nu pot stabili deocamdata legatura telefonica cu cei de la Manastire. Va multumesc!
Doamne ajuta !
Sarbatori cu bucurie !
Ludmila

Ion de la Chiuiesti spunea...

E vorba de laringita aceea veche din cauza careia parintele isi pierde cateodata vocea si pe care o trateaza anual la Govora.

Anonim spunea...

avetzi dreptate intr-un fel domnule Ion ,dar sincer am snzatia ca reintoarcerea Europei fie apuseana fie rasariteana la valorile fundamentale o va face Europa impreuna curand. Cand stau de vorba cu generatia germana care isi aminteste de pravalia din sat de faptul ca vecinii se ajutau pentru o bere sau o mancare si cand vad ca mai sint tineri si devin din ce in ce mai multi care isi dau seama ca aceste valori crestine trebuiesc reactivate ca omul traieste in concordanta cu natura si Dumnezeu.Stiu nemti care incep sa faca carnati de casa desi au supermarkul dupa colt si alte lucruri oameni care vad ca acest consumism adus de peste ocean strica cred ca anul 2011 va fi unul in care acest batrin continent impreuna va reveni la matca lui.Nu stiu vrun an in care sa nu fi primit mai multi cozonaci facuti acasa ca anul acesta-chiar aici inca. E un semn bun.Ca si atata zapada semn al curateniei cea care acopera tot ce e urat oriunde.In acest spirit privesc noul an ca fiind unul bun pentru romani si celealte popoare din preajma.

Ioana spunea...

Multumesc.
Doamne ajuta !

Ion de la Chiuiesti spunea...

Unii spun ca suntem nostalgici, dar eu va intreb, de ce sa schimb ceva ce functioneaza bine? De ce sa arunc la gunoi valori adevarate, verificate, pentru a experimenta si a intra in jocul celor ce stapanesc lumea? Eu nu pot sa recunosc de stapan decat pe bunul Dumnezeu, nicidecum pe iudeo-masonii aducatori de moarte si pacat!

Mediafax