duminică, 6 februarie 2011

Din nou depre prigoana crestinilor

Un fizioterapeut afgan va fi executat în urmatoarele trei zile pentru convertirea la creştinism. Said Musa, 45 de ani, a fost deţinut timp de opt luni într-o închisoare din Kabul unde susţine că a fost torturat şi abuzat sexual de către deţinuţi şi gardieni.

Domnul Musa, care si-a pierdut piciorul stâng în explozia unei mine în anii 1990, a lucrat pentru Crucea Roşie de 15 ani şi ajută la tratarea colegilor de suferinta cu amputatii. El a fost arestat în luna mai a anului trecut in timp ce încerca să caute azil la Ambasada Germaniei ca urmare a  represiunii asupra creştinilor în Afganistan.

El sustine că a fost vizitat de către un judecător care i-a spus că va fi spânzurat în cateva zile, doar daca nu se converteste inapoi la islam. Dar el rămâne pe pozitie şi spune ca e dispus să moară pentru credinţa sa. El a declarat Sunday Times: "Trupul meu le apartine sa faca ce doresc cu el. Numai Dumnezeu poate decide dacă sufletul meu se va duce în iad."

Avocaţii sai au refuzat să-l reprezinte, în timp ce alţii au renunţat la caz după ce a primit ameninţări cu moartea. Domnul Musa a fost arestat după un post de televiziune a arătat cum occidentali botezau afgani în ceremonii secrete. 

Niciun comentariu:

Mediafax