joi, 24 martie 2011

Starea de sluga

Romania pleaca la razboi. Nu, nu pleaca ca un erou viteaz, nici macar pe post de scutier. Romania pleaca pe post de paznic neinarmat. Cu fregata de doi bani pe care o detinem, putem doar sta in largul marii Mediterana si observa plute cu libieni care vor sa-si gaseasca fericirea in Occidentul satul de emigranti, care nu vor produce nimic niciodata, ci vor stoarce statele vestice de tot felul de ajutoare sociale. Decizia Consiliului Suprem de Aparare a Tarii isi contrazice insasi numele. "Consiliul de Aparare a Tarii". Cine ne-a agresat? Ce cautam in Irak, Afganistan si in largul coastelor Libiei?

Daca pe vremuri aveam o politica externa si oameni  care erau respectati in toata lumea, am ajuns batjocura lumii, prin atitudinea slugarnica si tematoare de care dam dovada. Suntem complici la calcarea in picioare a suveranitatii si libertatii altor popoare, cu atat mai mult cu cat, cel mai probabil, va urma invazia terestra. In aceste momente, nu am motive sa ma simt mandru de tara mea.

10 comentarii:

anca spunea...

lasa,Ioane ca pana repara astia frecata(cu c) se gata democratizarea Libiei!
ma certa unu' pe un blog ca ,vezi doamne,sustin terorismul deoarece mi-am exprimat punctul de vedere!!!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Fiecare are dreptul la propria parere. Accept unul cu pareri total gresite decat unul care din slugarnicie isi insuseste parerile altora.

Cat despre Libia, vor interveni terestru ca sa poata controla petrolul, Gadaffi va fi judecat si asasinat "democratic". Iar noi vom trimite apoi un batalion de la Dej sau Craiova cu trei transportoare si un spital de campanie.

The End for Libia!

Anonim spunea...

Da.
Se observa de pe Himalaia ca Romania este carne de tun.
Suntem stupizi...

Nu avem voie sa avem aviatie militara cu toate ca avem industrie aeronautica "in conservare" gata sa producem avioane de toate categoriile inclusiv supersonice de conceptie romaneasca...dar nu avem voie.

Toate avioanele militare concepute in Romania, le zboara alte tari de le sar niturile (construite pe baza planurilor furate de la noi)
IAR93 si Iar95 in India si China.
Nu ni s-a permis nici macar Iar93 vulturul sa-l mai avem, le-au taiat pe toate.

In schimb vor sa ne bage pe gat avioane lesinate cum ar fi F-16, care nu e un avion de lupta, ci e doar o musca supersonica ce doar scapa bombe in capul civililor si apoi fuge ca scarba inapoi.

Fregatele sunt doar pentru decor...Ar fi bune doar daca ar fi dotate...Dar man?!! cum sa lasi Romania sa posede asa arme...nu e voie...

Armata romana consta doar in politie militara, vehicule pentru infanterie, uniforme, pusti si pistoale...si bineinteles carnea de tun...

Tot ce face o armata sa fie de temut nu se regaseste la noi...
Aviatie fara avioane...
Fregate fara munitie...
Nu tu rachete cu raza lunga de actiune, nu tu avioane supersonice bimotor superarmate, nu tu fregate inarmate pana in dinti, nu tu submarine...nimic

Doar ceva LAROM-uri bune pentru speriat copiii de anul nou, aro-uri neblindate, fregate fara munitie si fara submarine care sa le protejeze, ţeava supersonica mig21 distrusa si asta de jidani cu Lancerul lor, si mai avem cativa soldati imbracati frumos numai buni de fugarit cai verzi prin deserturi...

Si man... bine inteles ca in capul nostru se vor sparge toate oalele.
Desi altii fac macelul, iar noi doar pescuim beduini de prin mediterana si eventual ceva politie militara, o sa fim catalogati ca niste criminali...

Daca aveam fregatele alea inarmate corespunzator, 2 submarine bune si oleaca de aviatie supersonica adevarata....nu ne sufla nimeni in borş, ar fi vorbit europa cu noi pe la coltul gurii caci pe partea defensiva am fi pus probleme serioase...
Din aceasta cauza nu ne-au lasat se ne fabricam singuri supersonicele, si nici versiunea romaneasca la elicopterul apache, I.A.R. airfox, nici rachetele cu raza lunga, nici submarine, doar pusti si gloante oarbe si tricouri in camuflaj...

Dar poate ca e mai bine asa...

Cosmin S.

anca spunea...

pai eu n-am zis ca nu e liber la datu' cu parerea! doar sa nu se depaseasca limita bunului simt cu jigniri deplasate :))))

Ion de la Chiuiesti spunea...

Apoi anca, tu esti mai faina cand te enervezi:))

Anonim spunea...

Va dati seama ce ne faceau noua daca nu le serveam pe tava toata economia tarii si nu ne duceam sa-i slugarim cu milioanele de oameni. Asta nu justifica deciziile luate de politicieni pe ascuns. Romanii trebuiau sa stie cat costa "integrarea", aveau dreptul sa aleaga, cu orice risc. Mai ales ca, in afara faptului ca ne plimbam prin Europa "cu buletinul" si bem Cola pana plesnim nu vad avantajele "capitalismului".
R.L.

anca spunea...

Ioane,hahaha,uau,daca ai stii ce m-am enervat ieri...hahaha,amu imi pare rau de replica pe care i-am dat-o aluia! asta este,m-a facut terorista ,a primit ce a cautat :)))) cred ca intru sa limpezesc situatiunea :)))

Ion de la Chiuiesti spunea...

Nici nu contam Ruxi, dar la situatia asta, contributia nr.1 este a lui Basescu. Politica externa zero! Interna zero!

Nicolae Nicu spunea...

Starea de slugă vine din mentalitatea de slugă. Inrădăcinată în gena noastră comportamentală, în adeneul nostru politic. Căci, sînt vreo şapte secole de cînd ne hăcuim conducătorii acei puţini, care au silit a ne ridica în demnitatea eliberatoare de sine, din mătania şi gudurul laşei comodităţi existenţiale ce ne-am asumat-o la picioarele ocupanţilor. I-am hăcuit şi i-am dezţelenit într-atît pe cei conducători, şi într-atît i-am extirpat din molecula noastră, încît, putem fi siguri de asta, nici nu se vor mai regenera şi întrupa curînd în vreun chip voievodal providenţial şi mesianic. Şi, în fond, ce nevoie să mai avem de baci, se întreabă prea mulţi dintre noi (priviţi în jurul nostru!), cînd, chiar de sîntem turmă, turmă să fim, dar paznici ne sînt lupii?

Ion de la Chiuiesti spunea...

D-le Nicolae, in cateva cuvinte ati spus totul. Felicitari!

Mediafax