vineri, 17 iunie 2011

Budapesta-si schimbă steagul, dar năravul ?

Budapesta isi va schimba steagul, deoarece cel actual, cu culorile rosu, galben si albastru, poate fi usor confundat cu drapelul national al Romaniei, a declarat joi primarul capitalei Ungariei, Istvan Tarlos, citat de politics.hu. Decretul privind noua emblemă a Budapestei a fost definitivat si va fi supus votului martea viitoare, a precizat acesta.

Noul steag va fi alb si va avea pe margini triunghiuri rosii, albe si verzi, iar in centru stema Budapestei.(Hotnews)

PS. Oricate steaguri, partide si stăpani ar schimba, noi trebuie sa fim atenti si să-i privim pe unguri exact asa cum sunt ei. Adica neprietenii nostri(ca sa ma exprim frumos). Acum nu mai pot afirma ca poetul national, că tot ce miscă in tara asta imi e prieten numai mie, pentru că prea multi si prea multe s-au vandut din avutia noastra. Dar noi cei putini, care incă avem "iubirea de mosie", trebuie sa incepem sa contăm!

4 comentarii:

Nicolae Nicu spunea...

Ce chestie! N-am ştiut, recunosc, despre drapelul Budapestei... Interesant ar fi de ştiut de cînd este el adoptat ca atare. În 1848, culorile tricolorului românesc erau dispuse aşa, adică pe orizontală. În 1919, el a fluturat o vreme pe clădirea Parlamentului din Budapesta, înfipt acolo de Armata Română eliberatoare. Apoi, în 1945, ostaşii noştri au contribuit din plin, alături de ostaşii sovietici, la eliberarea Ungariei şi a capitalei ei (am angajat în lupte o armată de 215.000 de oameni, din care cca. 43.000 au căzut la datorie), făcînd ca tricolorul românesc să fluture biruitor, încă o dată, deasupra ţării vecine şi pritene...

Poate de atunci se confundă tricolorul românesc cu stindardul Budapestei, iar Budapesta este ştiută ca... oraş al României! În orice caz, graniţa Statului Român ar trebui să fie cu vreo sută treizeci de km mai aproape de Budapesta, căci, după Trianon, ne-au rămas în Ungaria mii de kmp de teritoriu, şi vreo 250.000 de locuitori români. Astăzi, mai sînt acolo de zece ori mai puţini decît atunci. Oare, unde au dispărut ei..?

Ion de la Chiuiesti spunea...

Pai au disparut in sensul ca in loc de Ioan gasesti Janos, in loc de Gheorghe gasesti Gyorgy etc. Asa au facut peste tot maghiarii, cu slovacii, romanii, sarbii.

Anonim spunea...

Citeste si semneaza !

http://www.petitieonline.com/aprai_istoria_romanilor

Ion de la Chiuiesti spunea...

M-am conformat!

Mediafax