sâmbătă, 9 iulie 2011

Ce diferenta!

In timp ce Barack Obama insulta Premiul Nobel pentru pace, dar şi comunitatea internaţională prin actul său de razboi criminal din Libia, bombardand fara mila o tara suverana si independenta, ucigand tineri si batrani nevinovati, cheltuind sute de milioane asociindu-se cu teroriştii islamişti, soţia lui, Michelle încurajează tinerii din lume pentru a respecta drepturile omului, ale femeilor  si impotriva  violenţei .

Ce diferenta intre cei doi! În vizita sa în localitatea Soweto din Africa de Sud, Michelle Obama aduce un omagiu tinerilor africani care au luptat pentru drepturile lor împotriva apartheidului. Ceea ce ea nu a spus a fost că omul pe care soţul ei încearca sa-l ucida - Muammar El-Gadaffi - a făcut mai mult pentru a ajuta negrii sud-africani decât orice alt lider. A luptat mai mult decat orice alt lider internaţional pentru a aduce prosperitate, programe de asistenţă medicală şi e-learning pentru continentul african, gratuit.

In timp ce Barack Obama impreuna cu acolitii sai Cameron si Sarkozy bombardeaza scoli, spitale, ucigand copii, Michelle Obama raspandeste cuvinte datatoare de speranta. Conteaza prea putin cine ii scrie discursurile ei. Conteaza ca se ridica in fata tinerilor din lume, din biserici si vorbeste despre viitorul lor, despre pace si despre guvernari proaste.

Cele de mai sus sunt sesizate de ziaristul si analistul politic Timothy Bancroft-Hinchey aici.

PS. Sau poate o fi simpla ipocrizie?

4 comentarii:

Anonim spunea...

Scuze că iarăşi deranjez. Nu ştii dacă este vreo maşină din Dej care să mă ducă la mănăstirea Căşiel? Nu contează ora ci doar să fie.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Aproape din ora in ora este microbuz sau autobuz spre Chiuiesti, Magoaja sau Tg. Lapus. Gasesti in autogara la Dej sau poti sta la autostop pe soseaua ce duce spre Baia Mare, inspre Urisor.

PS. Nu deranjezi deloc. Sa-ti ajute Dumnezeu!

Anonim spunea...

Înţeleg că sunt spre Chiuieşti multe microbuze dar nu este unul care să te ducă până la mănăstire? Problema e că de acolo mai e de mers vreo 7km şi mi s-a mai întâmplat să nu prind ocazii. În plus, mi-e cam frică de câini şi cum câinii de acolo cam latră la om şi sunt liberi prefer să nu merg pe jos. :P Am şi eu păcatele mele, asta e. :)

Ion de la Chiuiesti spunea...

Cauta atunci un microbuz care duce la satul Strambu, te lasa la intersectia cu Casiel de unde mai ai de mers 2 km.

Vezi aici intersectia:
http://iondelachiuiesti.blogspot.com/2010/11/sfarsit-de-toamna-pe-valea-casielului.html

Prima fotografie.

Sau mai e o varianta. Din centru tocmesti un satean sa te arunce pana acolo. Oricum vor fi masini care merg la manastire. Drum bun!

Mediafax