joi, 28 iulie 2011

Ecumenismul impins la extrem

In centrul orasului Fisksatra, situat la 15 km de Stockholm, Suedia, urmeaza sa se construiasca un lacas de cult, mai deosebit decat toate celelalte, poate chiar unic in lume: incinta va adaposti zidurile unei biserici, unde protestantii si catolicii se vor ruga sub acelasi acoperis, precum si cele ale unei moschei. S-a stabilit inca de pe acum ca nu i se va spune nici biserica, nici moscheie, nici macar lacas de cult. Se va numi "Casa lui Dumnezeu".(ziare.com)

Se pare ca nimic nu poate impiedica Noua Ordine Mondiala in cursa sa pentru infaptuirea unei religii unice, un fel de struto-camila, un amalgam de convingeri, o alta globalizare. La inceput, probabil ca unii vor adera din convingere, pacaliti de propaganda new-age-ista sau de termeni ca "pacea mondiala", "unitate in diversitate", bla-bla. Apoi vor urma constrangerile, demonizarea ortodoxiei in favoarea acestui ghiveci. Dar noi stim cu totii ca multiculturalismul a esuat peste tot in lume.

Poti amesteca lumina cu intunericul? "Nu vă înjugaţi la jug străin cu cei necredincioşi, căci ce însoţire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtăşire are lumina cu întunericul?" zice Sf. Pavel in a doua epistola catre Corinteni. Iar tot in Sfanta Scriptura sta scris: "Iar dacă vei uita pe Domnul Dumnezeul tău şi vei merge după dumnezeii altora, vei sluji acelora şi te vei închina lor, vă mărturisesc astăzi pe cer şi pe pământ că veţi pieri"(Deuteronom). Dar Dumnezeu este democrat si ne-a ingaduit sa alegem. Ai grija ce alegi!

3 comentarii:

Nicolae Nicu spunea...

În raport cu destinul popoarelor, comunismul antinaţional de ieri (kominternismul) a fost o glumă nevinovată pe lîngă globalizarea de azi. De fapt, globalizarea capitalistă este o exacerbare fatală a kominternismului, respins şi neutralizat ideologic în (de) însuşi procesul construcţei socialismului, şi metamorfozat perfid şi reafirmat în "concept politic democratic" după subminarea şi răsturnarea acestuia.

Perspectiva pe care globalizarea, indiferent de natura ei politică şi economică, o impune lumii, respectiv progresului, prosperităţii, afirmării de sine şi, implicit, libertăţii şi demnităţii umane este aceea a talmeş-balmeşului. Astfel se va defini şi va fi structurat, finalmente, însuşi conceptul general filosofic de identitate, în oricare dimensiune a sa - naţională, comunitară sau individuală.

Aşa vom deveni curînd nişte bastarzi aculturaţi, alienaţi şi, sigur, asexuaţi!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Nicu, din pacate chiar mai curand decat putem sa ne imaginam. Uita-te doar cu ce viteza au evoluat lucrurile dupa 1990. Si viteza asta sporeste.

Nicolae Nicu spunea...

Eu, care mulţumită profilului meu ideologic (intelectual) nu sînt un religios, necum un habotnic, dar sînt de cînd mă ştiu de-a dreptul fascinat de tezaurul spiritual şi material ortodox, cu deosebire al celui exprimat de ortodoxia românească, întemeietoare de istorie, întemeietoare de ţară, nădăjduiesc ca Biserica Ortodoxă Română (dar şi celelalte biserici surori şi celelalte culte religioase îngrădinate de veacuri în pămîntul României natale) să nu facă greaşala de neiertat de a face compromisul cu asupritorii poporului, cu ocupanţii Patriei, să nu se transforme într-o unealtă politică a lor, dacă nu împotriva lor, să nu facă adică, aşa cum se spune, pactul cu Diavolul.

Mai sper ca însăşi biserica ecumenică a Răsăritului să nu de-a cinstea creştină pe ruşinea satanică a modernismului de inspiraţie babiloniană. Căci, dacă nici în loialitatea divină mulţimile batjocorite de asupritorii neamurilor nu îşi vor mai putea pune nădejdile, atunci nu le va rămîne decît încrederea în arme!

Mediafax