luni, 4 iulie 2011

Multiculturalismul, spre groapa de gunoi

Guvernul olandez a declarat că intenționează să renunțe la vechiul model al multiculturalismului, care permitea musulmanilor să-și creeze în Olanda o societate paralelă.

În noul proiect de lege cu privire la integrare (însoțit de comentarii și un plan de acțiuni de 15 pagini), pe care ministrul olandez al afacerilor interne Piet Hein Donner l-a prezentat în parlament la 16 iunie, se spune printe altele: “Guvernul împărtășește nemulțumirea publică față de modelul unei societăți multiculturale și planifică să schimbe prioritățile în direcția conservării valorilor naționale ale olandezilor. În legătură cu aceste schimbări, guvernul renunță la conceptul unei societăți multiculturale”.

În continuare, în comentariu la proiect se spune: “Cerințele de integrare sunt justificate, deoarece guvernul cere același lucru și de la proprii săi cetățeni. Societatea ar putea deveni cu timpul atât de disociată încât nimeni nu se va mai simți în Olanda ca acasă. Integrarea va presupune împiedicarea formării unor grupuri izolate”.

Noua politică de integrare va impune mai multe cerințe imigranților. Spre exemplu, imigranții vor fi obligați să cunoască limba olandeză. Guvernul va lua măsuri dure față de imigranții care vor ignora valorile naționale și nu se vor supune legislației olandeze.

De asemenea, guvernul va înceta oferirea subsidiilor imigranților musulmani, deoarece, potrivit lui Donner, “acest lucru nu are nimic în comun cu procesul de integrare a imigranților”. Guvernul urmează să adopte o nouă legislație care va pedepsi căsătoriile fără consimțământul femeii și va lua măsuri împotriva imigranților care din cauza hainelor sale nu pot fi angajați în campul muncii. În special, de la 1 ianuarie 2013, guvernul va interzice orice haină care ascunde fața persoanei. Este vorba în special de burka, vălul islamic.

În caz de necesitate, guvernul va introduce măsuri suplimentare care vor permite lipsirea de dreptul de ședere în țară a imigranților care se sustrag de la procesul de integrare......

In prezent, în Olanda sunt peste 1,2 milioane de musulmani, ceea ce reprezintă 6 la sută din numărul total al populației. Marocanii și turcii reprezintă în jur de două treimi din totalul musulmanilor din Olanda. Majoritatea lor locuiesc în orașe ca Amsterdam, Rotterdam, Haga și Utreht.

Pe măsura creșterii lor numerice, imigranții musulmani devin tot mai insistenți în impunerea islamului în societatea olandeză. Spre exemplu într-un film prezentat la emisiunea “Netwerk” în iunie 2009 se afirma că legislația olandeză împiedică funcționarea normală a justiției islamice în Olanda.

sursa

Vezi si:
Esecul politicilor multiculturale
Esuarea unui proiect - Multiculturalismul

7 comentarii:

Anonim spunea...

Dar despre cei care poarta kipa nu vad nimic în acest raport....sau nu traieste nici-unul în Olanda ?

Ion de la Chiuiesti spunea...

"Prietenii" stiu de ce! Aia cu kipa si zulufi se joaca cu diamantele acolo.

Anonim spunea...

si danezii si-ai inchis granitele spre germania.Acum deja se vorbeste de sanctiuni de la UE-.

anca spunea...

asa,si? :))))) si noi vom patzi cu tziganii la fel,in cativa ani vom fi minoritari :)))))))ca aia se plodesc ,nu gluma :)))

Ion de la Chiuiesti spunea...

Anca, noroc ca tiganii nostri mai pleaca pe la Sarkozy si la Berlusconi, cu mesaje de "pace si prietenie". Sa dam Europei multiculturalism si globalizare cat incape!

anca spunea...

sa le dam,Ioane,sa vada cum e cu aplicarea sloganelor tampite cu care ne acuzau... ca nu stim sa integram tziganimea! ca dracu ,ca lacu' luati -i,bai papagalilor si integrati toata comunitatea !

Ion de la Chiuiesti spunea...

corect!

Mediafax