joi, 18 august 2011

Trădare fara perdea


Charles de Gaulle spunea: "În politică este necesar fie să îţi trădezi ţara, fie electoratul. Prefer să-mi trădez electoratul". Si a fost sanctionat de catre alegatorii francezi.

Ai nostri conducatori sunt ceva mai "speciali", trădeaza si tara si electoratul. Si nu pătesc nimic. Deocamdată "mămăliga" nu explodează.  Istoria Romaniei este plină de trădări si trădatori, de răsturnari de domnii, de inchinari la turci, de asasinate. Dupa marii tradatori al secolului 20, Pacepa, Răceanu, Răută, iata ca se profilează un nou tip de trădatori, deloc subversivi, deloc speriati, care nici măcar nu se mai feresc sa se exprime impotriva propriei tari. Ba chiar bravează cu trădarea lor.

Aici mă refer in special la Băsescu Traian, care doreste o cedare a independentei tărilor in favoarea Europei desfranate."Numai prin cedarea masivă de suveranitate Europa mai poate rămâne o putere economică şi militară" a spus Traian Băsescu la o reuniune a studentilor din diaspora. Tot el a mai spus ca proiectul Rosia Montana trebuie facut. De ce?

Pai atunci pentru ce au luptat inaintasii nostri? Pentru ce au murit milioane de romani in razboaie pentru apărarea gliei romanesti? Ca noi sa dam tara gratuit mizerabililor care conduc Europa si nu numai? Ca deciziile privind viata, soarta si viitorul nostru sa le ia inchinatorii la diavoli? Dispari Traian Băsescu, dispari in iadul istoriei!

PS. In orice tară normală, Basescu ar fi fost anchetat si judecat pentru trădare, pentru subminarea economiei nationale, pentru coruptie. Istoria a aratat ca roata se poate intoarce oricand, asa ca trebuie doar sa ne inarmăm cu răbdare.

13 comentarii:

Anonim spunea...

supararea ta provine din faptul ca base a scos romania de sub patrafir rusesc si o baga sub tiara europii...nu e nimic nou sub soare...toti marii voievozi valahi au luptat contra barbariei orientului in alianta cu occidentul(caruia ii erau vasali...si de aceeasi religie catolica cu el...de la Dragos-Voda si Basarab pana la Vlad draculea tepes...si de la regele Ionita Cel Frumos la regele Ferdinand))...si au facut bine...cand voi ortodocsii ati facut ceva pe interesul valahilor si ne-ati vandut turcilor si rusilor(toti sfintii vostri sunt niste vanzatori ai natiunii romane...incepand cu nifon care a blestemat tara romaneasca si terminand cu calinic care cerea ajutor rusesc pt desfacerea romaniei si omorarea masonului Cuza) ...asa ca daca esti asa suparat...sfanta rusie te asteapta cu bratele deschise...un coltisor de siberie s-o gasi si pt talibani ca voi...AD MAJOREM VALACHICHE GLORIAM

Ion de la Chiuiesti spunea...

Mda, vad ca esti un portocaliu zelos. De sub ce patrafir a scos presedintele tau tara? Pe ce lume traiesti piticule? Cand spui "voi ortodocsii" de ce nu te recomanzi? Probil ca ti-e greu sa spui numele celui la care te inchini.

Nu uita ca daca nu exista ortodoxia tu vorbeai turceste sau ungureste. Eu am tara mea, care nu e Rusia, dar nici Europa. Iar tie, daca iti place sa inchini tara, de ce nu mergi tu la papistasii tai? Drum bun si nu te osteni sa-mi raspunzi! Nu am chef de polemici idioate.

Anonim spunea...

Ioane ,
ceea ce e mai grav la ceea ce spunea " amicul " anonim portocaliu , este ca , el chiar crede ce spune . Au ajuns sa fie atat de samponati pe creier incat vad totul doar prin lentilele politicii portocalii . Si sunt multi , Ioane , incantati de " bogatia" si destrabalarea occidentului , de perspectiva ca ar putea , in acest fel , sa scape de stigmatul de " roman " sau " rom " si sa se ascunda sub umbrela europenilor new-age-isti si superpermisivi .

Sa ne fereasca Bunul si Multimostivul Dumnezeu sa se intample una ca asta .

fane

Nicolae Nicu spunea...

"Numai prin cedarea masivă de suveranitate Europa mai poate rămîne o putere economică şi militară", a spus Traian Băsescu? Se poa' ca T. Băse să fi avut în vedere cedarea masivă de suveranitate dinspre... Ioropa către statele componente! Ori, poate a vrut să spună să ne-o cedeze nouă, României, masiv. Aproape toată, cum ar veni. Îndărăt, adică. De? (Ha?)

Nicolae Nicu spunea...

Da', cine e cretinul care să (mai) vrea ca madam Ioropa să rămînă o putere economică şi militară? Ca ce chestie? Ca ce chestie, cînd madama asta n-a fost, nu este şi nu va fi vreodată altceva decît o putoare? Arogantă, desfrînată, catolică, dar ipocrit creştină...?

Ion de la Chiuiesti spunea...

@Fane, asa e.

@Nicu: Noi nu ne putem caca de foame si ne visam putere militara si economica. Pai pe cretinul ala nu il intereseaza ca Romania a devenit o feuda, pentru ca el si-a facut o avere care ii asigura traiul familiei sale pe multe generatii indiferent cine va conduce, in timp ce romanii vor trage in jug pana la o ipotetica miscare de eliberare.

Anonim spunea...

ideea europei unite e cam in groapa.Daca stati de vorba cu un neamt normal de varsta celor care inca mai cunosc si perioada grea postrazboi va vor raspunde.Europa= pierderea marcii, bande de ucraineni via polonia care fura masini, tigani din romania, sau construirea minaretelor si musulmanizarea si construirea unor socitetati paralele a unor strazi unde nu stii daca mai iezi viu in Berlin Europa multiculturala e de vazut in Tottenham sau Paris.Priviti in jur si deschideti ochii: Danemarca isi inchide granitele ,olanda spune clar ca Romania de azi unde Basescu a adus coruptia la nivel de politica de stat nu are ce cauta in UE.Desigur la Bruxelles sint alte interese.

Ion de la Chiuiesti spunea...

@anonim: Este clar ca multiculturalismul nu functioneaza. Si totusi proiectul Europa Unita(Statele Unite ale Europei) va merge inainte. Veti vedea!

Anonim spunea...

este interesul concernelor multinationale care doresc prin Uniunea Europeana sa aiba o forta de munca ieftina si cat mai ieftina. Si daca interesele o vor cere vom ajunge sa fie si Mongolia si Kurdistanul maine poimaine in UE.

Dan Tanasescu spunea...

Probabil că Băsescu vrea să fie el preşedintele Statelor Unite ale Europei (S.U.E)!

Iată însă ce face Hugo Chavez în acest timp: http://dantanasescu.ro/2011/08/19/hugo-chavez-repatriaza-rezerva-de-aur-si-nationalizeaza-companiile-miniere.html

Ion de la Chiuiesti spunea...

@Dan: Pai cam asa pare.

In ce-l priveste pe Chavez, omul este un erou, sa-i dea Dumnezeu sanatate, ca boala lui convine de minune SUA.

Ioan Grosanu spunea...

A fost odată ca-n povesti,
A fost, de-ar mai fi iară ,
Din neamuri tracice, regeşti,
O prea frumoasă ţară.

Şi era una pe pământ
Şi mândră-n toate cele,
Cum e icoana unui sfânt
Şi Luna între stele.

Mă doare-n suflet, când privesc
La tot ce se întamplă,
Şi in mormant mă răsucesc
Şi cuie-mi intră-n tâmplă .

Eu nu mai simt miros de tei
În viata mea postumă,
Nu văd nici vajnici pui de lei,
Doar mucegai şi humă.

Luceferi nu mai strălucesc,
Cand ţara e o rană ,
Copiii mamele-şi bocesc ,
Ca n-au în blide hrană.

Cântat-am graiul românesc,
Această dulce limbă.
Dar astăzi, cei, ce-o mai vorbesc,
Prin alte ţări o schimbă .

Degeaba le-am lăsat cu dor
O "Doină", să tresară !
Trecutul nu e viitor
Şi viaţa li-i amară.

Nici harta nu-i ca-n alte dăţi,
Din Nistru până-n Tisa.
Moldova-i astăzi jumătăţi.
Cât rău făcutu-ni-s-a!

Degeaba scris-am eu scrisori
Din vremuri de urgie,
Şi m-am rugat de-atâtea ori,
Mai bine să vă fie.

Avut-am piatră la hotar
Şi-n ţara noastră singuri
Cules-am holde din brăzdar.
Acum n-aveţi nici linguri ...

O, biet popor român sărac,
Cu-o ţară prea bogată!
Tu vino-i răului de hac
Să nu ţi-o vândă toată!

Şi dă-i afară pe străini
Cu toţi îmburgheziţii,
Să nu-ţi mai fie-n alte mâini
Guverne şi poliţii!

Cu trupe de comedianţi,
Numindu-le partide ,
Sunteţi românii emigranţi
Din Rai în ţări aride.

Pierdut-aţi banii ţării-n vânt
Şi-i goală visteria.
Mai daţi şi ape şi pământ
Şi vindeţi România.

Mihai Viteazu v-a lăsat
O ţară mai rotundă.
Voi azi aţi scos-o la mezat,
Străinii vă inundă.

Aveţi întinsul Bărăgan,
Şi nu aveţi o pâine.
Aveţi şi turme şi ciobani,
Dar duceţi vieţi de câine.

Aveţi bogaţii munţi Carpaţi
Şi dulcea Mioriţă,
Păduri de brazi, ce vă sunt fraţi,
Şi flori în poieniţă.

Aveţi o deltă ca-n poveşti,
Vedeţi să nu v-o fure,
Atâtea ape, atâţia peşti
Şi nu mâncaţi nici mure...

Nici vii pe deal nu mai zăresti,
Livezile se-uscară,
Când mărul Ţarii Româneşti
Se-aduce de afară.

Nu vine Mircea cel Batrân,
Nici Ştefan de la Putna,
Să vi-l alunge pe păgân,
Cand voi lăsat-aţi lupta!

Albastrul cerului senin
Se-ntunecă mai tare
De-atâţia nouri de venin,
De-atâta delăsare.

Nu voi a vă-nvăţa de rău,
Ci-ncerc a vă-nţelege.
De ani şi ani cădeţi în hău,
Nimic nu vă mai merge.

Ruşine să vă fie-n veac,
Că v-aţi trădat străbunii,
De parcă n-aţi fi pui de dac,
Ci rude-aţi fi cu hunii!

Lasaţi pe-ai voştri guvernanţi
Să vă înece-n smoală,
Să fiţi doar simpli figuranţi
În ţara voastră goală...

Ion de la Chiuiesti spunea...

D-le Ioan, multumiri pentru versurile astea bine potrivite!

Mediafax