Ultima oara cand am cumparat rosii a fost cu cca. 3 saptamani in urma. Imi aduc aminte ca le-am platit cu 6 lei/kg si aveau coaja groasa ca de pepene si un gust care nici macar nu amintea de tomatele din gradina bunicilor. Ieri, la venirea dintr-o calatorie, am constatat ca a ramas o rosie ratacita printre alte bucate. Incredibil, dar desi au trecut mai mult de 21 de zile de cand statea intr-un climat specific oricarei bucatarii, deci nu la rece, rosia era intacta. Nestricata. Nu-mi amintesc sa mai fi vazut asa ceva vreodata si imi pun intrebarea fireasca, cu ce anume a fost tratata? Intrucat nu este normal sa se intample asa ceva, am hotarat de comun acord ca familia noastra sa nu mai consume niciodata legume "prospete" de Turcia.
4 comentarii:
Ioane,Ioane,doar alea din Turcia? da\ alea din Spania,Italia,Olanda(grrr) si alte tzari ce au? :))))))))))))) ca sa halesti rosii adevarate mai ai de asteptat fro 7 luni :)))) atentie si la alte legume,toate e la fel :) eu am uitat o salata verde in frigider cam o luna jumate,ghici,era proaspata si dupa atata vreme :)))))))))))
pentru fitzosii cu alimentatie sanatoasa,vegetarieni si alte aberatii,am o intrebare: cu ce e mai nociv un copanel de pui decat rahaturile(a se citi legume) vegetariene ce se gasesc pe piatza?
Da, dar si puiul sa fie de casa ca altfel halesti hormoni:)))
pai eu ce ziceam? e fro diferenta intre asa zisele legume si carnurile din comert? :)))))))) io zic ca nu :)))))) vorba golanasului de Prigoana: nici mortii nu putrezesc de atatea chimicale cate mancam :))))
un mic cometar din Germania.Spre deosebire de Romania produsele de piata sint apreciate sint scumpe ult mai scumpe decat de ex rosiile de discount.
Diferentierea isa nu e clara. Si taranul roman isi trata inainte ca si acum cu azot contra gandacilor anumite produse. Rosia de care vb dvs nue tratata chimic ci hormonal.E diferenta ca la noi cand sintem gripati luam niste medicamente si un om care ia hormoni ca sa faca culturism sa arate bine.Pe de alta parte totusi nu rosia fie ea si tratata hormonal cred ca e singurul factor de risc al sanatatii. Tutunul si alcoolul consumate excesiv produc diverse boli iar principalul factor de risc de ex ptr infarct este stressul cauzat in Romania si nu numai fie de atitudiena sefului fie de frica pierderii muncii fie de team de a nu stii daca ajung banii ca sa punem copilului chiar si rosia aceea pe masa.daca mergem mai departe stressul legat de politicienii care distrug tara ,asta dptr cei care gandesc la asa ceva.
Excesiv luand-o si ciocolatele sarbesti vai ce bune pe care le consumam la pachet sau Eugenia nu stim cat zahar contineau si poate nu erau bune ptr copii.Cu rosia aveti dreptate dar intre noi e ceva atat de mic in comparatie cu restul.
Trimiteți un comentariu