sâmbătă, 17 decembrie 2011

Dor de Nichita

Nu mi-am amintit de Nichita Stanescu in 13 decembrie, cand s-au implinit 28 de ani de la disparitia sa prematura. Mi-am amintit abia azi, cand am rasfoit blogul lui Nicu, care a fost mai atent si mai ager decat mine si caruia ii multumesc. Imi placea foarte mult o fraza a lui Nichita despre iubire, pe care v-o redau: "Cand am fost in stare sa iubesc, uneori am fost si iubit, cand nu am fost in stare sa iubesc ma universalizasem atat de tare incat nu ma mai confundam de-o capra sau de-un paianjen".

Ah, si sa va mai zic una. Nichita povestea cu bunul sau prieten, poetul Gheorghe Tomozei si spunea despre un scriitoras ce se plimba in Mercedes "Asculta batrane: asta o sa fie ministru toata viata, dar noi o sa fim poeti toata moartea".

3 comentarii:

Donkeypapuas spunea...

Domnule Ion de la Chiueşti,
După cum aţi observat (pentru că v-am citit intervenţia pe un blog înTârziat)nu are nici un Rost să polemizaţi cu membri unor astfel de grupări. Rolul lor nu este de a se constitui drept un far al valorilor în furtuna relativismului actual, ci de a fi uneltele manipulării ordonate de anumite cercuri. Aţi observat şi că duc o mare lipsă de limbaj polemic, vocabularul lor reducându-se doar la "viermi", "ticăloşi", "proşti". Lăsaţi-i în plata Mossadului (că într-a Domnului nu sunt).

Nicolae Nicu spunea...

Şi eu îţi mulţumesc, Ioane! Abia azi. Abia azi, fiindcă de multe săptămîni nu îţi puteam accesa blogul. Se bloca la primul clik şi îmi bloca şi mie toate cele, obligîndu-mă să resetez. Pînă acu', cînd văz că merge... Mulţam fain, încă o dată. Sărbători fericite şi Domnul să te aibă în pază pe oriunde călătoreşti!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Donkeypapuas, ai observat desigur ca nu am raspuns acelui imbuibat al ortodoxiei, cel ce se crede un reper si care in conditiile unei societati normale era invatator de sat in continuare. Multumesc mult oricum!

Nicule, multam fain si tie! Sarbatori fericite tuturor!

Mediafax