luni, 5 decembrie 2011

Recucerirea scolilor

Amintirile din perioada liceului sunt inca destul de vii desi au trecut aproape 30 de ani de la absolvire. Amintiri frumoase, profesori extraordinari, disciplina, uniforme, respect, decenta. Credeti-ma, nu tin minte vreun profesor altfel imbracat decat in costum si cravata sau vreo doamna profesoara fara tinuta superdecenta. Impuneau prin tinuta, prin profesionalism, prin comportament.

Dar acum? Ce diferenta intre scoala ce se face acum si cea de acum 30 de ani! Mucosii de la Jean Monnet fac greva si proteste, nu mai pot poza goi prin reviste, nu mai pot face sex cu profesorii, nu se mai trag de sireturi cu ei. Nu se mai pot destrabala in excursii, nu mai pot absenta nemotivati. Profesorii vor fi monitorizati si nu vor mai putea lua ciubucurile obisnuite. Niciunde in lume nu se intampla ce se intampla in scolile romanesti. Nici macar in scolile publice din Chicago. E timpul sa se puna piciorul in prag si sa se termine cu fitzele, figurantii, pramatiile si progeniturile ce bantuie prin invatamantul romanesc. E timpul sa se faca scoala! E timpul sa recucerim scolile!

9 comentarii:

Anonim spunea...

Doamne , ajuta ! Ioane si aceasta Sfanta Zi intr-u multi ani .
Iarta-ma ca nu pot sa-ti impartasesc entuziasmul si-ti voi spune : ESTE MULT PREA TARZIU . Raul a fost deja facut si este nevoie de 2-3 generatii pentru a fi indepartat , ori tendinta lumii este tocmai aceasta de a prefera dezmatul , destrabalarea . Vezi , tu , frate , tocmai faptul ca putregaiul aproape s-a generalizat la nivelul profesorilor este imensul rau , este semnul unde a ajuns "potopul" si asa cum apele dupa potop nu se retrag imediat , ci mai intai baltesc , apoi se imput , si dupa foarte mult timp revine totul la normal , asa va fi si cu scoala noastra .
Ca sa nu mai spun ca , personal , mi se pare ca masurile acestea sunt unele pur si simplu electorale . Pana acum unde au fost cei ce iau acum masuri , unde au fost cand medicii , parintii , profesorii tipau sa se interzica etnobotanicele , cand se cerea uniforma obligatorie , cand s-a cerut interzicerea telefoanelor in scoala ? Cine a " scos pe piata " frumoasa noua lege de reformare a invatamantului in care profesorilor li s-au taiat toate parghiile de educatie si de disciplinare si elevilor li s-au acordat nenumarate asa-zise drepturi care fac din profesor un om de paie in fata copiilor ?
Eh , cum mai masuram noi cu dubla masura atunci cand ajunge cutitul la os si se apropie clipa numararii voturilor .

Doar Dumnezeu ne mai poate salva , nu stiu insa cat de multi isi doresc barca Sa .

Doamne , ajuta-ne , ca pierim !

Ion de la Chiuiesti spunea...

Doamne ajuta! Pai asta este lucrarea Noii Ordini Mondiale, destramarea familiilor, distrugerea procesului de invatamant, distrugerea sistemului sanitar, eugenia. Indobitocirea maselor pentru o manipulare mai eficienta.

Sunt de acord cu tine, intr-un fel sau altul bunul Dumnezeu ne va scapa!

Anonim spunea...

Societatea ofera modele de succes care sint oribile.Nu se ofera modele cinstit care isi fac munca de dragul ei ci se ofera ca modele de succes fite si baieti de bani gata.Presa mediatizeaza prea putin succesul cinstit.Eu nu cred ca daca nu este vointa politica nu se poate face ceva.Frumoasa ar fi o campanie de genul "depinde numai de tine" Metaliateta de genul "asta e n-avem ce sa facem" nu ne va aduce inainte!!!

Anonim spunea...

@frate anonim ,

Mie unul nu-mi place " depinde numai de tine " si sunt convins ca nici gazdei noastre , fratelui Ion nu-i place . Ne-ar place daca ai zice " doar de Dumnezeu sa depinda totul " pentru ca ceea ce nu este de la Dumnezeu , este cu siguranta de la diavol . Doar acestea sunt posibilitatile . Omul nu are nimic al lui , are doar o senzatie de proprietate , de " al sau " dar de fapt TOTUL se incadreaza in aceste doua extreme : de la Dumnezeu sau de la diavol . Il urmam fie pe Unul , fie pe celalalt , pe Unul in cunostinta de cauza , constienti , CREZAND Lui , pe celalalt fie constient , fie inconstient , avand impresia ca ne urmam un drum al nostru .

Doamne , ajuta-ne !

Ion de la Chiuiesti spunea...

"Depinde de tine" sau "Prin noi insine" sunt lozinci care scot pe Dumnezeu din centrul atentiei noastre si il pun pe Om. Or, asta e o ratacire intrucat nimic nu misca pe pamantul asta fara voia Domnului si incercand sa ne substituim Lui nu facem decat sa cadem in pacatul mandriei, asa cum a cazut si Lucifer.

Anonim spunea...

eu cred ca am fost inteles total gresit.
eu nu pun la indoiala ca Dumnezeu este cel care ne determina caile dar cred personal ca o asemenea campanie ar avea succes.In sensul in care sa aratam ca de noi depinde daca o apucam pe drumul A sau B.Asa imi spuneau mie profesorii din anii aceia dinainte de revolutie in care se facea scoala .Voi aveti soarta in maini voi putei invata azi mai mult ca mai ieri ptr ca maine sa aveti un job mai bun etc" Chair daca e adevarat o campanie "depinde de Dumnezeu """ credeti ca ar duce oarecare succes.
Pai sincer daca as fi luat un 4 la matematica sau nu as fi invatat la romana si m-ar fi intrebat profesoara dece nu am invatat si eu i-as fi spus "asa e voia Diavoului" si ea ar fi acceptat aceasta explicatie pai nu iesea nimic din noi. Pai daca luam un patru spunea ea care e cauza:lenevia neatentia etc.Si numai la auzul unor asemenea cuvinte tot din nou invatam ca sa aratam ca nu e asa.Sau sa-i spun ceva de genu asta tatalui cred ca m-ar fi si luat de urechi.,....Chiar credeti anonim 2 ca un profesor fie el de scoala veche ar avea succes la niste copii cu explicatiile dvs???

Anonim spunea...

frate anonim ,

iaca , eu vorbeam despre mere dar daca tu vrei sa vorbesti despre mure aplicand ceea ce am spus eu despre mere , este fix treaba ta .

Dumnezeu sa ne ajute !

anca spunea...

deja e prea tarziu,Ioane! sant de acord cu anonimul nr doi (alegeti-va fratilor un nume,ceva) cu un amendament : depinde de tine ,da,suna frumos dar fara interventia politicului ..e in zadar! un elev cu resurse economice reduse nu are decat minime sanse in fata unei beizadele ! se mai sant argumente dar nu mai am chef sa le dezvolt! Ioane,tu intelegi ce vreau sa spun :)))

Anonim spunea...

Nu le vom recuceri. Tendinta este ca "masele" sa fie indobitocite prin mijloace multiple. Si "da roade!" Nici eu nu mai dezvolt subiectul, cititorii tai stiu exact ce spun.
R.L.

Mediafax