luni, 6 februarie 2012

Lepădarea de ţară, prezentă si evidentă

Am asistat ieri la Realitatea TV la cea mai abjectă emisiune din ultimii ani, abjectie cu care Tatulici Mihai ne-a obisnuit inca de pe vremea Caritas-ului. Incă din titlul emisiunii mi-am putut da seama că incepe o mascaradă: "Patrimoniul nimanui"(De ce al nimanui, Tatulici? Romania este nimeni?). Subiect Rosia Montană. Spectatori platiti de Gold Corporation, inclusiv "impletitoarea de ciorapi" din reclama mincinoasă a lui Bogdan Naumovici. Emisiunea s-a voit o oda inchinată proiectului Rosia Montană. Noroc cu atitudinea prof. Ioan Piso, fost director al Muzeului National de Istorie a Transilvaniei, care a demascat fatarnicia celor ce sustin acest proiect, acuzandu-l chiar cu probe(excursia in Noua Zeelanda e evidenta) pe Tatulici ca a fost cumparat. Acesta a părăsit emisiunea cu regretul că a participat la circul mizerabil de la Realitatea TV. A mai luat pozitie un profesor de la Bucuresti al carui nume nu l-am retinut, cu argumente solide impotriva acestui proiect. Ceilalti, cu Tatulici in frunte, au inceput in cor să mănance rahat pe romaneste, au dat-o, vezi Doamne, cu grija fată de OM. Dar cea mai mare dezamagire a acestei emisiuni nu a fost Tatulici, pe care il stim de 17-18 ani un mare iubitor de arginti si un oportunist, ci profesorul Razvan Theodorescu, fostul ministru al Culturii. Desi auzisem că a fost "convins" si el, am refuzat sa cred. Dar prestatia sa de Duminica nu a lasat loc la indoieli. La varsta dansului, ce nevoie avea de argintii murdari ai canadienilor? Sau poate a executat un ordin? Rusine! Din cate am aflat astazi, seara de la Rosia Montana s-a incheiat cu agresarea jurnalistului Sebastian Florian de la Cluj de catre grupul de presiune al RMGC. In ritmul asta, să nu ne mirăm daca vor aparea agresiuni suspecte, comandate sau chiar decese, ca in cazul liderului sindical Săhleanu de la Tepro Iasi, dacă vă mai amintiti.

Oricum, in urma acestei emisiuni dar si in urma atitudinii politicienilor din tara asta in frunte cu Basescu Traian, am realizat ca proiectul Rosia Montana se va face oricum, chiar calcand pe cadavre. Politicienii au fost repede cumparati, toate televiziunile din Romania sunt semnatare ale unui "pact de neagresiune" cu Gold Corporation. Marea majoritate a jurnalistilor, majoritatea profesionistilor din domenii care tin de patrimoniu, istorie, geografie au fost atrasi, probabil prin mijloace materiale, de partea tradariii. Pentru toti acestia nu conteaza secole de istorie, nu conteaza ca patrimoniul Rosiei Montane este al Romaniei, nu al celor 30 de oameni ce participau la emisiunea lui Tatulici. Conteaza doar banii si imbuibarea personala.

Sigur ca noi, cei care mai iubim Romania, nu contam in ecuatia asta decat ca masa electorala. Suntem coplesiti numeric si material de dusmanii acestei tari. Mahatma Gandhi spunea un lucru de care ne-am convins cu totii in viata, ca adevarul se sustine singur. Poate de aceea are proiectul Rosia Montana nevoie de atatia "avocati" si sustinatori, nu?


PS. Necesarul estimat de Independent Mining Consultans din Tucson, autorii unui studiu comandat de Gold Corporation este de:
 -68 de locuri de muncă de conducere (expati si/sau specialisti cu înaltă calificare)
-284 de locuri de muncă mediu calificate in anul al 9-lea
-sub 250 de locuri de muncă mediu calificate in ceilalti ani.
Logic, angajati din Rosia Montana vor fi maxim jumatate din cifrele astea. Merita?

Guvernul Romaniei arunca in strada sute de mii de oameni si i se face mila de 200 de oameni din Rosia Montana? De unde se vede ca totul e o gogoasa uriasa. Faptul ca exploatarea nu a pornit inca sta si in rezistenta catorva cetateni din zona care refuza sa-si vanda pamanturile acestor talhari. Dumnezeu sa fie cu ei!

foto: piticu.ro

5 comentarii:

anca spunea...

acest tip a fost martor la tarasenie

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/tatulici-la-rosia-montana-democratie-e-in-strada-emisiunea-mi-o-fac-cum-consider-eu-si-de-ce-am-avut-nevoie-dupa-emisiune-de-protectia-jandarmilor-si-politiei-73897.html

Bodea Gheorghe spunea...

A fost absolut scandalos modul in care Tatulici a condus “ostilitatile” in favoarea RMGC! Trebuia platita intr-un fel calatoria in Noua Zeelanda! Cand a venit aici, RMGC a stiut cat de usor se cumpara constiintele unor politicieni sau gazetari. De aceea miliardarii de la RMGC sunt siguri ca proiectul se va demara, altfel n-ar fi cheltuit atat inainte de a obtine toate aprobarile.

Ion de la Chiuiesti spunea...

D-le Bodea, probabil ca au fost si sume de bani, nu doar calatoria. Ar insemna un pret prea mic pentru o emisiune duminica, cred.

Penibil e un cuvant care nu poate cuprinde prestatia lui Tatulici!

Anonim spunea...

@Ioane ,
Dumnezeu sa fie cu noi , cu toti pentru ca toti avem nevoie de ajutorul sau in anii ce vor urma . Puneti langa afacerea Rosia Montana si celelelate "megaafaceri" pe care le-au facut politicienii nostri , dintre care cea mai recenta este cea cu exploatarea gazelor de sist prin metode ce vor otravi panza freatica si vor da nastere la cutremure si atunci va trebui sa largiti aria de cuprindere a compatimitilor la cam ...aproape toata tara .

Ion de la Chiuiesti spunea...

Am auzit de metoda asta, fractionare hidraulica. Cine stie ce ne mai asteapta? Dumnezeu sa ne-ajute pe toti!

Mediafax