miercuri, 8 februarie 2012

McDonald's, o batalie pierduta

Recent, reteaua McDonald's a intentat si castigat un proces cu autoritatea fiscala din Rusia. Astfel a convins tribunalul ca MacDonald's nu este un restaurant, ci un soi de bacanie, reusind astfel sa nu plateasca TVA de 18% cat prevedea legea pentru restaurant, ci doar 10%. Dar atentie! Avocatii McDonald's nu au citit  atent legea privind regimul bacaniilor sau au sperat ca nu va observa nimeni niste obligatii. Dar organizatii pentru protectia consumatorilor au fost pe faza si au dat deasemenea McDonald's in judecata si au castigat. Au castigat nu bani, ci obligarea retelei de fast food la listarea exacta a tuturor ingredientelor continute de produsele lor, naturale sau chimice, ceea ce este echivalentul unui dezastru pentru ei.

Chestiunea devine interesanta, mai ales ca McDonald's are in Rusia cca. 1400 de unitati care vor fi obligate sa afiseze continutul, iar rusii asteapta recunostinta americanilor pentru ca conduc si castiga o batalie impotriva raului din Lumea Noua: chimicalele numite hrana.

2 comentarii:

Anonim spunea...

din experienta unuia care a trait cu rusii.Ptr multi desi dvs aveti dreptate mancatul la MCD este un simbol al statului si vor continua sa manince.Iar MCD poate sa afiseze acea lista undeva colea sa nu o vada decat femeia de serviciu.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Aveti dreptate. Problema e ca va razbate secretul care sta la baza faimosilor hamburgari care nu se "strica" niciodata! Cine stie ce soi de "formol" folosesc?

Mediafax