miercuri, 25 februarie 2009

Papa, „un monarh rupt de realitate”

Potrivit „The Sunday Times”, criticii Suveranului Pontif susţin că acesta îşi conduce Biserica şi pe cei 1,2 miliarde de supuşi ai săi precum „un monarh rupt de realitate”, ajutat de consilieri loiali, dar incompetenţi. „Oamenii se simt dezorientaţi. Este un sentiment regăsit atât în rândul conservatorilor, cât şi în cel al reformiştilor.

Impresia noastră este că nu se află nimeni la cârmă”, a declarat un înalt prelat săptămâna trecută. Considerat de cardinali drept „cel mai inteligent candidat” în alegerile pontificale din 2005, actualul Papă a provocat furie şi consternare în ţara sa de origine, Germania, după ce a revocat excomunicarea a patru episcopi, membri ai ultraconservatoarei Societăţi a Sfântului Pius al X-lea. Între cei patru figura şi episcopul britanic Richard Williamson, care a negat public existenţa camerelor de gazare naziste.

Apoi, Benedict al XVI-lea l-a numit pe Gerhard Maria Wagner drept Episcop de Linz, în Austria. Wagner afirmase la fel de public că uraganul Katrina a fost o răzbunare divină pentru prostituatele, homosexualii şi sprijinitorii dreptului la avort din New Orleans.

El nu consultă episcopii şi se izolează ignorând sfaturi care l-ar putea opri să mai comită greşeli”, explică analistul Marco Politi. Papa a ofensat întreaga lume musulmană, în 2006, citând într-un discurs personal spusele unui împărat bizantin, care descria învăţăturile profetului Mahomed drept „malefice şi inumane”.

După care i-a nemulţumit pe evrei, afirmând că vrea să-l sanctifice pe Papa Pius al XII-lea, pontiful care a refuzat să ia poziţie contra Holocaustului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Sursa:evz.ro

Daca e sa ne luam dupa atacurile concertate care au loc impotriva Papei, mai ca ne vine sa credem ca i se pregateste ceva.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ca bine mai zici, frate Ioane...Am auzit ca o sa puna un papa negru...

Ion de la Chiuiesti spunea...

Sau poate pe Tony Blair...

Mediafax