vineri, 27 februarie 2009

Pumnul in gura. Adio libertate de constiinta si de exprimare

Un naţionalist radical german, care în tinereţe a fost un militant marcant al extremei stângi, a fost condamnat miercuri la şase ani de închisoare pentru că a numit holocaustul drept “cea mai mare miniciună din istorie”.

Horst Mahler (foto), care în anii ‘70 a fost cofondator al grupării teroriste Facţiunea Armata Roşie (RAF), a fost condamnat practic pentru “incitare la ură rasială” prin afirmatiile sale de un tribunal superior din Munchen deoarece negarea holocaustului este interzisă prin lege. Bărbatul, actualmente în vârstă de 73 de ani, a mai fost găsit vinovat şi de trimiterea prin poştă de CD-uri şi carti cu meteriale scrise de un alt negaţionist al holocaustului, Germar Rudolf. Mahler declarase în repetate rânduri că se aştepta la chemarea sa în faţa instanţei pentru opiniile exprimate. Într-un comunicat al tribunalului, sentinţa extrem de dură este motivată de faptul că Mahler a avut “o poziţie intransigentă” pentru a atrage interesul public asupra sa.

Horst Mahler a mai fost condamnat pentru diverse fapte, inclusiv din perioada în care era un activist RAF. Chiar şi în aprilie anul trecut a fost condamnat pentru că ar fi salutat un jurnalist evreu “în stil nazist” în timpul unui interviu în care a negat din nou holocaustul. Sursa: frontpress.ro

6 comentarii:

anca spunea...

da,in curind ne vor controla si gindurile! cum ai gindit rau despre ei,hop ca te-au si inhatat!!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Sa presupunem ca a existat acest holocaust. Dar de aici si pana sa interzici omului sa nu creada treaba asta, e tiranie. Ma duce cu gandul la persecutiile impotriva crestinilor, organizate de evrei intai.

anca spunea...

ups,vad ca mi-ai cenzurat un comentariu!!chiar asa,de ce ai moderat comentariile,esti politician?

Ion de la Chiuiesti spunea...

moderat sau cenzurat? Nu am cenzurat nimic absolut Anca!

anca spunea...

atunci nu stiu ce s-a intimplat! aseara am mai comentat la aceasta postare si n-a intrat!
despre moderare am intrebat referitor la blogul tau! este activata moderarea,nu are legatura cu faptul ca nu mi-a aparut cel de al doilea comentariu!
intrebam de ce ai moderare,de obicei fac asta politicienii!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Pentru ca moderarea nu incurajeaza postari lungi, explicative, multe departe de subiect.

Mediafax