marți, 31 martie 2009

Culmea obrazniciei: Lech Walesa acuzat ca ar fi fost informator


Walesa, fost lider al sindicatului Solidaritatea, care a contribuit la răsturnarea regimului comunist în 1989, a reacţionat la o carte scrisă de Pawel Zyzak, un student în vârstă de 24 de ani, care a sugerat că acesta ar fi lucrat pentru poliţia secretă şi ar fi fost tatăl unui copil nelegitim: "Sunt dezgustat, scandalizat, pentru că am luptat pentru o ţară liberă, dar asta este anarhie".

Anul trecut, o altă carte, Walesa şi Serviciile de Securitate, l-a acuzat de asemenea că ar fi fost informator. Walesa s-a înfuriat mai ales pentru că respectiva carte a fost scrisă de istorici ai Institutului Memoriei Naţionale, un organism de stat care are în custodie dosarele din era comunistă. Criticii au acuzat institutul fondat de rivalii de după 1989 ai lui Walesa că dirijează 'vânători de vrăjitoare' motivate politic.Walesa a anunţat pe blogul său că nu va participa la sărbătorirea în acest an a 20 de ani de la căderea comunismului, dacă acuzaţiile vor continua. Sursa:adevarul.ro

Memoria joaca feste? Se uita lupta si curajul acestui om? Se uita ca in mare masura, acesta a contribuit la caderea comunismului?

Niciun comentariu:

Mediafax