joi, 7 mai 2009

"Liber" la abuzuri pentru angajatii Garzii Financiare


Inspectorii Gărzii Financiare vor avea dreptul, în cadrul verificărilor derulate, să confişte bunuri, să legitimeze persoanele aflate la locul controlului şi să participe activ la percheziţii, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă obţinut de Mediafax.

Astfel, Garda Financiară va putea solicita să participe, împreună cu organele abilitate de lege, la efectuarea percheziţiilor în localuri publice sau particulare cum ar fi case, curţi, dependinţe şi grădini, dacă există indicii că în aceste locuri sunt ascunse documente, mărfuri sau se desfăşoară activităţi care au ca efect evaziunea fiscală.

Angajaţii Gărzii Financiare vor putea să confişte bunurile a căror provenienţă, fabricaţie, depozitare, transport sau desfacere este ilicită, precum şi a veniturilor realizate din activităţi comerciale nelegale şi să ridice documentele financiar-contabile şi de altă natură care pot servi la dovedirea contravenţiilor sau infracţiunilor.

"Activităţile desfăşurate de comisarii Gărzii Financiare sunt, în multe cazuri, îngreunate de refuzul unor comercianţi sau a altor persoane implicate în săvârşirea unor fapte de evaziune fiscală de a se legitima, precum şi de lipsa unor dispoziţii legale care să permită indisponibilizarea bunurilor ce pot constitui corp delict, până la finalizarea verificărilor", se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Potrivit proiectului, inspectorii GF vor putea să legitimeze şi să stabilească identitatea administratorilor unităţilor controlate, precum şi a oricăror persoane implicate, în săvârşirea contravenţiei sau faptelor de natură infracţională şi să solicite acestora explicaţii scrise, după caz, cu privire la faptele constatate. capital.ro

Astfel, s-a dat "liber" la noi abuzuri, asa cum anuntam si aici. In curand ne vor opri in trafic si femeile de serviciu.

3 comentarii:

http://saccsiv.wordpress.com/2009/03/02/documentare-celebreaaron-russo-%e2%80%9e-america-from-freedom-to-fascism-%e2%80%9c-subtitrare-in-limba-romana-si-completari-foarte-necesare/ spunea...

Pentru a intelege mai bine cum se va lucra, vizionati cu atentie documentarul „AMERICA: FROM FREEDOM TO FASCISM“ unde se prezinta modelul american in domeniu.

Anonim spunea...

sunt cei mai mari golani ofiterii garzii finaciare (nu toti totusi) Ei m-au ajutat sa dau faliment atunci cand firma abia mai rasufla. Daca o justitie dreapta nu exsta cred totusi ca este un Dumnezeu care le vede pe toate ... atat de spus...

Ion de la Chiuiesti spunea...

Corupti si fara suflet!