marți, 5 mai 2009

Masuri ciudate luate contra gripei porcine


Egipt - sacrificarea sistematica a tuturor porcilor din tara, adica in jur de 250.000. Consecinta? Ciocniri violente intre politisti si crescatori, majoritatea crestini, comenteaza AFP.
Irak - cei trei porci mistreti de la gradina zoologica din Bagdad au fost sacrificati ca masura de precautie.
15 tari, printre care China si Rusia - au interzis sau impus restrictii la importurile de porci si produse derivate din Mexic, Spania, Canada si Statele Unite.
China - a ordonat plasarea in carantina a 70 de mexicani la Beijing si Shanghai. Mexicul a trimis un avion in China pentru a-i repatria.
Hong Kong - 300 de clienti si membri ai personalului sunt in continuare inchisi la Metropark Hotel, unde a fost cazat timp de doar cateva ore un mexican de 25 de ani infectat cu virusul gripei porcine.
Franta - a decis restrictionarea sosirilor si plecarilor curselor aeriene dinspre si spre Mexic intr-o zona special amenajata pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle.
SUA - Un avion al United Airlines cu 245 de pasageri si 16 membri ai echipajului care asigura o legatura Munchen - Washington, a aterizat la Boston din cauza unei pasagere "care avea sau spunea ca are simptome de gripa".
Elvetia - 250 de soldati de la o unitate din Fribourg, au fost plasati in carantina din cauza suspiciunilor de infectare a doi dintre ei cu virusul gripei porcine.
Israel - marele rabin Sefard a facut apel la o zi de post si rugaciune pentru a opri propagarea virusului gripei porcine in aceasta tara. Sursa: ziare.com


Romania - cetatenilor le este interzis sa-si trateze racelile singuri, de catre cetateanul Bazac Ion. Vom vedea putin mai incolo care sunt interesele acestui individ in a promova vaccinul Gardasil intr-o campanie door-to-door, deoarece populatia nu a putut fi prostita altfel si care sunt interesele in a cumpara stocuri de Tamiflu, vaccin ineficient in cazul gripei aviare si foarte probabil ineficient in cazul oricarei gripe..

5 comentarii:

anca spunea...

dar putem banui care e interesul lui bazac,nu?
cit despre masuri,s-a creat o panica la fel ca si cu 11 sept.

Unknown spunea...

"15 tari, printre care China si Rusia - au interzis sau impus restrictii la importurile de porci si produse derivate din Mexic, Spania, Canada si Statele Unite."
Poi la noi (Scotia) se zice ca nu se ia prin carne... asa ca de ce au mai interzis???

Ion de la Chiuiesti spunea...

Tocmai de aia e o masura ciudata, nu?

Anonim spunea...

Va propun un mic exercitiu de imaginatie:daca viteza vantului este de numai 1m/sec. rezulta ca in 24 ore se fac 86.4km iar intr-o luna cam 2500km;deci un virus cu calea de transmitere aeriana parcurge Pamantul,pe la ecuator,cam in 2 luni.Tinand cont de data la care s-au declansat "evenimentele mexicane" putem deduce usor ca urmasii lui homo sapiens de pe planeta au cam dat nasul cu totii in cockteilul antigenic reprezentat de H1N1 si ca cine nu a fost afectat pana acum,nu prea mai are sperante s-o pateasca in viitor.Poate doar cei cu convingeri darwiniste{care sustin ei ca omul se trage din maimuta si nu au fost suficient de vigilenti ca sa se intrebe "dar maimuta din cine se trage?"}Bine ca le-a raspuns OMS-ul indirect ridicand gradul de alerta de la 4 la 5 si afectandu-i{evident,prin autosugestie}pe cei care au convingera ca ca printre predecesorii lor ilustri pe scara filogenetica s-ar putea numara niste biete si nevinovate ramatoare

Ion de la Chiuiesti spunea...

Iti dau dreptate prietene!

Mediafax