vineri, 26 iunie 2009

Tragedie sau inscenare ordinara?



Scenariul după care se joacă piesa revoltei iraniene este asemanator cu cel aplicat in trecut in România, in fosta Yugoslavia, in Irak, etc. Aceste scenarii au fost scrise de serviciile secrete occidentale (si rusesti in cazul Romaniei), manipulând evenimentele si populatia in sensul dorit de autori. Dacă in România au fost ucisi tineri nevinovati doar pentru a se asigura succesul schimbarii conducerii tarii, asa si in fosta Yugoslavie au fost ucisi oameni pentru a provoca scindarile teritoriale ce au urmat. Se pare că acelasi lucru se intampla in Iran, pentru a reusi sa scoata oamenii in stradă.

E greu de spus cine a asasinat-o pe Neda. Graba cu care televiziunile si agentiile de presă occidentale acuză militiile iraniene, desi nimeni nu a văzut nici un militian(se afirma ca un militian in "civil" ar fi savarsit fapta), faptul ca anumite camere de luat vederi occidentale erau ACOLO, mă determina să cred ca asistăm la o nouă si grosolană manipulare. In timp ce tot mai multe voci afirmă că Neda a fost ucisă de agenti CIA si Mossad. Unele spun ca a fost un fel de piesa de teatru. De ce nu a fost filmată ambulanta despre care se afirmă că a venit dupa Neda? De ce acei indivizi aplecati asupra ei incercau sa o acopere? De ce erau toti cu mainile pe gatul ei? De ce a plecat familia ei de unde locuia?

In altă ordine de idei, cine avea interes sa faca victime si martiri? In nici un caz regimul Ahmadinejad! Privitor la CNN, BBC si alte agentii de stiri, se stie de multă vreme ca ele formeaza coloana a V-a a serviciilor vestice. Putem spune ca se consuma un episod important in incercarea Iranului de a se apară de ofensiva americanilor si a altor state interesate de bogatiile lor si de a le băga "democratia" pe gât, asa cum au băgat-o românilor si nu numai.

Nu in ultimul rand, ne-am săturat de minciunile cu care ne alimentează mai-marii lumii cu scopul final de a instaura Noua Ordine Mondială.

Vezi si despre implicarea CIA in tulburarile iraniene.

UPDATE 29 iunie 2009
Ahmadinejad i-a trimis o scrisoare deţinătorului Puterii judiciare, ayatollahul Mahmoud Hashemi-Shahroudi prin care i-a cerut să ancheteze moartea tinerei Neda, a anunţat agenţia de presă IRNA.

"După cum ştiţi, o cetăţeană iraniană, Neda Agha-Soltan, a fost ucisă în mod suspect, prin împuşcare, de către persoane necunoscute, pe străzile Teheranului", scrie Ahmadinejad ayatollahului Mahmoud Hashemi Shahroudi.

"Ţinând cont de tot ceea ce s-a spus despre acest incident dureros, şantajul presei străine şi alte indicii numeroare, intervenţia opoziţiei şi a inamicilor pentru a se folosi politic şi a deteriora imaginea Republicii Islamice pare evidentă", adaugă Ahmadinejad.

5 comentarii:

andrei1990 spunea...

si totusi guvernul iranian nu are nimic de-a face cu violenta din strazi?

problema este ca singurele surse se informatie sunt tot marile agentii, deci avem o viziune uniscienta asupra evenimentelor...
dar toate filmuletele postate pe net sunt tot ale presei occidentale?

Doamne ajuta!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Nu pot sa spun ca fortele de ordine iraniene sunt usi de biserici, dar pot baga mana in foc ca miscarile de strada au fost organizate de "agenturi".

Sagittarius spunea...

CIA este specializata in lovituri de stat sau cel putin tentative.
Nu zic sigur ca este vorba de o inscenare in Iran, insa este o teorie foarte plauzibila si de luat in considerare.
Parca prea seamana cu ce s`a intamplat la Chisinau dar la o scara mult mai mare si acolo a fost conspiratie cat caru` ...

Ion de la Chiuiesti spunea...

SUA si Israelul sunt puterile direct interesate in a schimba guvernul si presedintele Iranului. Motivele sunt cele binecunoscute!

Ion de la Chiuiesti spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=Wr2SALuISyk&eurl=http%3A%2F%2Fsaccsiv.wordpress.com%2F&feature=player_embedded

Mediafax