miercuri, 15 iulie 2009

Demisia lui Ridzi, un gest la ordin, fara onoare, fara demnitate

Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, a demisionat ieri, pe fondul scandalului privind modul in care au fost cheltuiti 730.000 de euro pentru Ziua Tineretului. Presedintele Basescu a semnat deja decretul de numire a noului ministru in persoana senatorului PDL de Vrancea, Sorina Luminita Placinta, din Comisia de Agricultura.

In discursul de demisie, Monica Iacob Ridzi si-a sustinut in continuare nevinovatia, dar a spus ca isi da demisia "pentru a nu prelungi in mod nejustificat dezbaterea publica si a nu afecta implicit imaginea Guvernului". De asemenea, a spus ca familia sa este prea expusa presiunii scandalului: "Mama mea e deja bolnava". Pe tot parcursul scandalului, primul-ministru a declarat ca Monica Iacob Ridzi nu va pleca din Guvern daca procurorii nu vor decide inceperea urmaririi penale impotriva sa. Acest lucru nu s-a intamplat, dar se pare ca liderii PDL au decis ca pierderile politice sunt prea mari daca ministrul Ridzi ramane in Guvern.

Demisia ministrului Tineretului vine dupa ce mass-media a dezvaluit ca evenimentele platite de MTS pentru Ziua Tineretului au fost mult supraevaluate si ca realizarea lor a fost incredintata, fara licitatie, unor firme de apartament. Romania Libera.

Sigur, daca nu era lupta ziaristilor si nu in ultimul rand a bloggerilor, Ridzi nu s-ar fi dat dusa niciodata. Adio d-na Ridzi! Te-ai compromis definitiv!

Update. Traian Basescu acuza televiziunile care ar fi luat bani negri de la politicieni: Este cea mai urata motivatie a vreunei remanieri, cazul Ridzi este doar varful aisbergului.

O atitudine de rahat, cu care ne-a obisnuit Basescu, aceea de a arunca cu dejectii , in a acuza pe toata lumea, cu scopul de a-si ascunde matrapazlacurile clanului propriu.

3 comentarii:

anca spunea...

ce idioti ne cred astia(ir)
pai ,nu declara stimabilul zeus,in urma cu o saptamina,ca e un caz minor?
apoi,sincer iti spun,pe mine m-ar interesa recuperarea banilor! a demis-o,asa,si?
precum in cazul marilor delapidari(vezi banci,safi,fni,etc)banii nu au fost recuperati!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Pe cat de smecher si istet se crede Basescu, iar a dat cu bata in balta! A reusit sa asocieze evenimentele sponsorizate cu fiica lui, desi nimeni nu a facut legatura asta.

dramoleta spunea...

O atitudine de rahat a avut si musiu Boc, care nu a catadicsit sa dea macar un comunicat de presa prin care sa ne informeze ca urmeaza remaniere si numirea doamnei Placinta, ca urmare a demisiei.

Politicieni nesimtiti. Nu dau nici doi bani pe noi. Mi-e sila.

Mediafax