miercuri, 26 august 2009

Ion Diaconescu la 92 de ani

Presedintele de onoare al PNTCD, Ion Diaconescu, a implinit, ieri, venerabila varsta de 92 de ani. Diaconescu si-a serbat ziua de nastere la sediul PNTCD sector 3, alaturi de Victor Ciorbea, Radu Sarbu, Teodor Morariu si de multi alti taranisti, unii dintre ei fiind acum membri ai altor partide politice.

Ca de fiecare data, Ion Diaconescu i-a indemnat pei cei care inca mai cred in salvarea PNTCD sa nu lase partidul din mana. “Mi-aduc aminte... Iuliu Maniu ne-a zis: «Sa nu lasati partidul sa moara!»”, le-a spus emotionat si trist Diaconescu celor cativa taranisti. Mai mult, Diaconescu a facut apel la factiunile din partid care isi disputa suprematia sa inceteze razboaiele politice interne si sa incerce redresarea partidului. El a dat exemplul lui Corneliu Coposu si a celorlati taranisi care dupa 1989 au reusit sa readuca in prim-planul vietii politice PNTCD. “Sunt îngrijorat ca partidul, desi are acest capital urias de oameni care s-au sacrificat - cum ar fi Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu - nu reuseste sa se puna în valoare”, a spus Diaconescu.(Gardianul)

Mos Diaconescu uita sa precizeze ca PNTCD-ul si imaginea sa s-au prabusit pe timpul conducerii sale, ajutat fiind de Victor Ciorbea, Radu Vasile, Vasile Lupu, Ioan Muresan etc. De la statutul sau de partid istoric, a fost adus la nivelul unui partid de buzunar, mai mic si decat PNG-ul lui Becali. Uita sa precizeze ca a sacrificat interesele partidului, promovand pe cele ale familiei sale, implicata la vremea aceea in scandalurile "Balastiera", "Taxa Basescu", "Tribunalul Judetean" si "Hotel Dambovita" si multe altele.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Singuri si-au ruinat partidul cu Ciorbea in frunte, acest gropar al industriei romanesti si slugoi al FMI. Unde au fost cei 15000 de specialisti?Perioada CDR a fost fatala Romaniei mai ales in combinatie cu personaje gen Basescu.
Pot fi alaturi de un om care a suferit in inchisorile staliniste dar asta nu inseamna ca trebuia sa i se dea o tara pe mana. O reparatie materiala consistenta si una morala erau suficiente.
R

anca spunea...

ehe,multe uita domnul Diaconescu! uita faptul ca guvernul Chiombea a fost dezastru pentru popor!"noroc" cu pitibocul, le-a furat locul intii!
cu toate astea sa-i spunem "La multi ani"!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Asa este, astia nu aveau nici un specialist. Toti spun de Coposu cat de mare om a fost, dar rezultatele politicii sale au fost un dezastru! Ne-am pricopsit cu Tapu' si o clica de flamanzi ce au dus tara in jos.

Marcel Ghilinta spunea...

Sunt multi aceia care-si dau cu parerea despre unul sau despre altul judecind dupa ureche ce a spus unul sau altul in presa sau pe diverse bloguri.
ce reprosati voi unei perioade in care singurele masuri initiate de Guvernul Ciorbea erau in masura sa readuca tara pe linia de plutire.
cereprosati voi unor oameni care au pus tara si interesul national deasupra familiei si intereselor proprii.
Aruncati acuzatii fara suport pe bloguri uitand ca de 9 ani PNTcd ul nu mai e la guvernare si in 9 ani de zile toate presupusele fapte de coruptie puteau fi dovedite ,fiind si necesare daca erau pentru raportul de tara la integrarea in europa.
15 000 de specialisti au ramas in institutiile statului unde au incercat sa lucreze pentru cetatean nu pentru un partid sau altul dar au fost schimbati prin diverse mijloace de lipitorii de afise ai altor partide.
CDR era o alianta de partide nu PNTcd ,PNTcd si-a asumat rolul de lider al acestora si pentru a coaliza electoratul de dreapta impotriva FSN ,PDSR si PD ,din pacate PD ,cu un program politic mai democratic dar la fel de mincinos ca acela de acum era singura varianta pentru o coalitie de guvernare .
Ces-a intimplat cind il bagi pe dracu in casa s-a vazut.
Folositiva inteligenta domnilor sa si intelegeti unele lucruri nu doar sa transcrieti ce a scris sau a zis unul si altul.
Pe blogul vostru afisarea numelui ION DIACONESCU este aproape o blasfemie

Ion de la Chiuiesti spunea...

D-le Marcel, a fost o perioada neagra din punct de vedere economic! iar lui Ion Diaconescu ii uram La Multi Ani, pentru a putea sa aiba timp sa se caiasca de prostiile pe care le-a facut!

Paul-Sorin Tiţa spunea...

@Ion de la Chiuiesti
Ce este mai grav, stimate domn, să comiţi greşeli la guvernare, cum au fost cele comise în 1996-2000 (simpla participare la guvernare alături de PD(FSN) fiind cea mai mare greşeală), sau să comiţi foarte puţine greşeli (Ridzi&Udrea) în încercarea de a jefui o ţară aflată cu un picior în groapă?

Ion de la Chiuiesti spunea...

D-le Paul Sorin Tita, nici o greseala nu e negociabila, din punctul meu de vedere, nici cu intentie, nici fara. Vorbeam acum de taranisti, dar credeti-ma ca aceeasi parere proasta o am despre toti. Nu vin cu bla-bla-uri, ca mi-e greata, ca mi-e nu stiu cum! Toti sunt o apa si un pamant. Constiintele se niveleaza si se globalizeaza, sentimentele patriotice care ar mai putea salva ceva dispar, din pacate.

Razvan Ceana spunea...

Ion Diaconescu este un taranist autentic.
Din pacate, ca om politic,nu a stiut ca in politica este multa mizerie umana drapata in vorbe mestesugite.
Probabil ca aceasta este marea drama a vietii sale.

Mediafax