sâmbătă, 12 septembrie 2009

Aveti incredere in camatari?

Surprinzator, FMI a fost de acord ca Guvernul sa sparga banii imprumutati pentru a acoperi deficitul bugetar.

Surprinzator? Avem de-a face cu o adunatura de bancheri care ne imprumuta sume urise contra unor comisioane babane. Credeti ca ii deranjeaza ca folosim banii imprumutati ca sa mai cumparam cateva gipane ministrilor, sa platim pensiile sau lefurile bugetarilor de lux?

De ce i-ar deranja ca iubitul nostru Guvern Boc sparge 20 de miliarde de euro anul acesta pe pomeni electorale ca sa iasa tatucul Basescu presedinte? Nu e nicio problema! Dupa alegeri o sa realizam subit ca suntem in galeata si o sa dam fuga la FMI sa mai cerem bani.

Care sunt variantele in situatia in care nu vom putea sa restituim banii? Ca orice bancher respectabil, FMI isi va recupera banii cu o dobanda sanatoasa. Nu-i intereseaza daca Guvernul nostru se comporta ca un terchea-berchea lihnit de foame care se imprumuta la camatari sa-si cumpere gipan.

sursa: Financiarul

Un comentariu:

Lucky Luciano spunea...

E bine ca se pune problema asta. Lupta pentru prezidentiale inseamna, pe langa resursele investite in ea, si o buna perdea mediatica. Numai Dumnezeu stie ce se va alege de noi pe termen lung. Totusi sunt cateva aspecte care in plan extern inca ne permit sa avem o imagine a unui stat "smecher", gen o mica Rusie. Am avut trupe in Afghanistan, summitul de acum un an si ceva din Bucuresti a fost fastuos, grandos... imaginati-va cam cum s-a simtit Nixon cand a venit la noi... acelasi sentiment cred ca i-a incercat si pe presedintii de state. Niste tineri romani vor trimite o racheta pe luna. Avem unii dintre cei mai buni spioni din Europa. Sunt cateva aspecte care iata ca pot face din Romania un stat privit cu o combinatie dintre teama si respect. Dar asta nu ajunge. Acest imprumut iresponsabil ma bulverseaza. Daca baietii tot joaca pe termen scurt, atunci sa se vada deja imbunatatiri !! nu prea inteleg tactica lui Basescu. De fapt e intr-o situatie grea. Daca a cheltuit deja o mare parte din banii imprumutati, ar fi bine sa-i convina sa piarda alegerile... nu de alta dar nu e prea comod sa gestionezi un stat cu probleme Majore. Daca vrea sa fie reales, ar insemna multe multe resurse consumate in acest scop, iar asta ar insemna Practic mai putini bani pentru stat, deci de ce sa mai conduc?

SAU, (scenriu sf)
In viitorul apropiat vor aparea niste evenimente fara precedent in contextul politicii mondiale... ma refer la conflicte. Imprumutul asta bate la ochi... e ca si cum viitorul indepartat oricum nu ar prea conta asa de mult pentru noi. Razboiul e in derulare poate si noi nu stim.

Oricum ar fi, lasand la o parte speculatiile dulci, daca nu se va intampla nimic, daca totul va decurge firesc si daca nu apare ceva (un miracol de fapt), Romania este compromisa pe termen lung. Daca nu aveti niciun plan, atunci v-o zic pe aia dreapta: ATI TRADAT TARA!

Mediafax