vineri, 18 septembrie 2009

Basescu a cazut sub 30%

Un sondaj de ultimă oră realizat la comanda PDL dă frisoane partidului portocaliu: în premieră după 2004, Traian Băsescu a scăzut sub 30% în intențiile de vot. Dezvăluirea a fost făcută în exclusivitate pentru Inpolitics de către Octav Cozmîncă, care mai spune că Mircea Geoană se îndreaptă vertiginos spre pragul psihologic de 15%.

Octav Cozmîncă a declarat azi, pentru Inpolitics, că un sondaj realizat de un institut cunoscut, la comanda PDL, și intrat în posesia sa "a produs deranj mare la dumnealor". Cozmîncă, cel care azi a fost confirmat drept șef de campanie (informație dată în premieră de Inpolitics n.n.) de către Sorin Oprescu, într-o declarație dată ziarului "Gîndul", spune că în amintitul sondaj Traian Băsescu se plasează, pentru prima dată, sub pragul psihologic de 30%, el avînd 28%, cu tendință de scădere. Despre Oprescu, (încă)pesedistul afirmă că a trecut de 20%, fără a spune explicit, totuși, procentul acestuia, în timp ce Mircea Geoană "se îndreaptă spre pragul psihologic de 15%, ceea ce e, iarăși, o mare problemă, pentru că e clar, de acum că nu prinde turul doi la președinție". Cozmîncă nu exclude posibilitatea ca asemenea date să fi stat chiar la baza amînării congresului PSD pentru luna octombrie. Fostul președinte executiv al PSD mai spune că sondajul va fi, probabil dat publicității în următoarele zile, dar "într-o formă ușor cosmetizată, mai mult ca sigur, pentru ca tendința de scădere în cazul lui Băsescu și Geoană să nu fie chiar atît de pronunțată pe cît e în realitate".

Curios, Ziua zice ca Inpolitics dezinformeaza. Sa fi primit Cozmanca alte ordine?

4 comentarii:

dramoleta spunea...

Eu nu prea am incredere in sondaje.
Inclin totusi sa cred ca Basescu se afla pe un trend descendent. Am urmarit reactia in online dar si la persoanele cu care intru in contact zilnic (familie,prieteni,servici) si am constatat un dezinteres total al acestora fata de personajul Basescu. Practic, Base nu mai reprezinta un subiect interesant. Ba chiar plictiseste. Inclusiv persoane care poate l-ar fi votat acum 3-4 luni.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Imi aduc aminte cu placere cum eram injurat de anumiti bloggeri acum vreo 4 ani cand criticam pe matroz. Acum se dau antibasesti! Si se si cred "greii"blogosferei!

dramoleta spunea...

Ion,

Am avut eu de-a face cu unul din asta exact acum doua zile pe blogul Karinei. Cunosc perfect "tiparul".

Anonim spunea...

Vadim e in crestere!

Mediafax