vineri, 16 octombrie 2009

Sondaj CCSB: Guvernul Croitoru, dorit de numai 6% dintre români

In urma refuzului PSD și al PNL de a participa la negocieri pentru un nou guvern, UDMR mergînd doar de complezență, e clar că premierul desemnat, Lucian Croitoru, va merge pe un cabinet minoritar al PDL. Lucru pe care și-l doresc, însă, doar 6% dintre români, conform ultimului sondaj al CCSB, dat azi publicității.

Băsescu și PDL, vinovați de criză

Conform sondajului amintit, 6% dintre subiecţi cred că soluţia la criză este un guvern minoritar PD-L; 20% dintre respondenţi sunt de părere că soluţia politică pentru actuala criză constă în instalarea unui guvern de tehnocraţi cu premier independent; 9% cred că salvarea ar putea veni de la un guvern de uniune naţională, cu membri ai tuturor partidelor parlamentare; 8% ar opta pentru un guvern PSD-PNL şi tot 8% ar vrea ca ţara noastră să fie guvernată de Uniunea Europeană; 7% sunt pentru organizarea de alegeri anticipate; 4% consideră că România trebuie să fie condusă de o altă instituţie românească decât cele politice; 4% ar prefera un guvern PD-L-PNL; 3% - un guvern PD-L-PSD, ca până acum şi 3% ca ţara noastră să fie guvernată doar de şeful statului. 45% dintre români sunt de acord cu soluția Iohannis premier, 24% fiind împotrivă. De asemenea, 44% dintre intervievați consideră că Băsescu, Boc și PDL sunt principalii vinovați de criza politică, după cum urmează: 31% dintre respondenţi consideră că principalul responsabil este preşedintele Traian Băsescu, în timp ce 15% acuză clasa politică în ansamblu. 9% dintre respondenţi consideră că PD-L în ansamblu este responsabil de criza politică, 8% -PSD în ansamblu, 4% îl cred responsabil de criza politică pe premierul Emil Boc; 3% - pe Mircea Geoană; 1% - pe Crin Antonescu, iar 7% consideră că 'alţii' sunt de vină pentru situaţia creată. 82% dintre români consideră că România se află în criză politică, iar 71% consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită. Sondajul CCSB a fost realizat pe un eşantion de 871 de persoane. Sursa: inpolitics.ro

5 comentarii:

anca spunea...

baga de sama ce mult le pasa bocilor de acest sondaj!! ii doare la basca!!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Sa vedem la alegeri! Nu-mi vine sa cred ca Basescu mai are sanse!

anca spunea...

Ioane,din pacate ,mai are! tocmai a slobozit ,la RRA ,ca va dizolva parlamentul daca nu trece nici a doua oara guvernul !

Anonim spunea...

Am cautat si am gasit si eu CV-ul domnului Croitoru.

La capitolul experienta, suna intr-o formula trunchiata cam asa:

Activitatea profesională:

2007 - prezent Consilier

sept. 2003 - iulie 2007 Reprezentant

2000 - Consilier

1998 - sept. 2003 Consilier

ian. - sept. 1998 Consilier

1991 - 1995 Expert

1984 - 1998 Cercetător

1998 - 2003 Profesor

2002 Consultant,

ian. 2001 - mai 2002 Partener

1996 - 1997 Partener

1995 - 1996 Consultant

Din cele de mai sus, pentru 5 puncte, cine vede ce lipseste?

Hint: nu ma refer la ceva ce a facut domnul Croitoru si a fost omis. Ma refer la ceva ce domnul Croitoru ar avea nevoie ca de aer in postura de Prim-Ministru si din care nu este ioc!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Gradul de la securitate!

Mediafax