luni, 1 martie 2010

Rugaciunea unui necredincios

"Acum cîteva zile, nervos din cauza arbitrajelor, petrolistul(Marian Iancu, patronul lui Poli Timisoara) a spus la TV, referindu-se la Mircea Sandu: Numai Dumnezeu poate face o curăţenie în fotbalul românesc! Sper să-i ia la El mai repede pe cei care fac prostii!”. Apoi le-a mai oferit o variantă de compromis lui Dumnezeu şi lui Sandu, cea a unei vindecări miraculoase şi a “unei bătrîneţi liniştite”, dar cine ştie dacă acest mesaj a ajuns Sus. Pînă şi televiziunilor le-a fost greu să abordeze subiectul.

Ca şi Mircea Salomir, Mircea Sandu suferă de cancer. Ca şi Salomir, el se luptă cu discreţie. “Hai, pe el!”, a mărturisit că a spus familiei cînd a primit diagnosticul definitiv. Pe cancer, hai pe cancer!, ce reflex de fost sportiv în faţa unei veşti neabătut de triste.

Marian Iancu greşeşte. Nu, Dumnezeu nu face curăţenie! Are alte deghizări, în firme de speranţă, de ironie, de blîndeţe şi de paradoxuri, dar nu livrează detergenţi şi mături la domiciliu.

Priveşti fotografiile vechi cu Mircea Salomir arbitrînd. Şi te gîndeşti că dacă e adevărată constatarea cercetătorilor, care susţin că, spre deosebire de cele pe care le avem cînd tăiem o ceapă, lacrimile produse de sentimente au un conţinut ridicat de mangan, atunci trăim cu prea mult metal reprimat în noi, riscînd să oxidăm pe TV, devreme şi urît."

Asa a surprins perfect Catalin Tolontan pe blogul sau caracterul si starea sufleteasca urata a unui patron din fotbalul romanesc. Care iubire pentru aproape, ce iubire pentru vrasmasi? Care iertare? Unde-i crestinismul cu care ne batem pe piept si invocam numele Domnului? Daca moartea unui om ajunge sa bucure o parte a lumii sportului, daca asta e pretul pentru spectacol, atunci asta nu mai e sport si-l dau naibii!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Traind in Germania am in jurul meu o comunitate de cateva milioane de musulmani. Este foarte greu sa auzi din gura unor fosti colegi studenti de altminteri(!!!) arabi sau turci ca singura religie adevarata este cea a lui Allah si Mohamed cei care maninca porc se spurca si ate lucruri ca sa nu spun injurii la adresa crestinismului.Dar eu deseori ma gandesc cum ii accepta Dumnezeu cu lipsa lor crasa de toleranta.Secunda urmatoare insa imi zic : Dumnezeule iarta-i si adu-i pe drumul cel drept! Nu trebuie sa ii cureti dar saii ierti da.Numai ca conflictul civilizatiilor de care vorbea Huntington e mult mai mare decat credem.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Asa este! Intoleranta si batjocura pe care o afiseaza este in totala contradictie chiar cu religia lor. ei nu prea au nici un Dumnezeu! Allah nu le cere sa insulte, sa ucida! Dar si noi crestinii i-am impins la fanatism, luindu-le teritoriile, resursele si tratandu-i ca pe gunoaie. iar conflictele si ciocnirea de care Huntington vorbea sunt permanent intretinute din laboratoarele Noii Ordini Mondiale!

Anonim spunea...

Dreptate graiti.Luand ca exemplu Turcia acolo (cu exceptia Constantinopolului si acolo bineinteles cu substrat turistic) este imposibil sa se construiasca un lacas crestin, si asta in timp ce in fiecare tara europeana exista moschei deja.Aceasta ""democratica"" Turcie insa este membru al NATO bagat cu forta de SUA.Alta tara unde crestinii adevarati imigrantii irlandezi protestanti de exemplu nu au nici o functie de conducere in majoritatea functiilor de conducere fiind grupul sionis Bildenberg.Dar sa iertam e porunca cereasca !!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Da, si acum Turcia vrea sa intre in Europa. Noroc ca Germania nu vrea sub nici o forma. Inca!

Mediafax