marți, 8 iunie 2010

Ce a facut Pătru

Imi vin de-a valma in minte toate "vrajelile" aruncate de Băsescu si camarila sa in campania electorala, promisiunile de doi bani cu care se autoincantau si autoexcitau. Printre acestea, se detasează clar atitudinea mincinoasă si lingusitoare, de slugoi patentat, a lui Teodor Stolojan. In cadrul unui miting penibil care a avut loc la Brasov in mai 2009, parezo-politicianul a "cantat":

Voi aveti euro in buzunare? Cu Guvernul Boc veti avea. Acum nu putem sa avem euro pentru ca domnii liberali ne-au lasat cu cea mai mare inflatie din ultimii 20 de ani. Partidul nostru aloca bani pentru dezvoltare. Noi ne ingrijim de persoanele cele mai lovite de criza. Deja nici un pensionar, si sunt peste 1 milion, nu are pensie mai mare de 300 de lei. O sa ne ingrijim ca nici un pensionar sa nu aiba pensia mai mica de 350 de lei”.

Stau si mă intreb cum au putut romanii sa inghita asemenea gogosi? Oameni care se pretindeau cerebrali, cu studii, cu functii, au cazut in plasa intinsa de gaska cea mai josnica care a guvernat vreodata tara asta. Misiunea acesteia a fost sa termine definitiv tara asta si a reusit. Vor urma ani in care datoria externa se va mari, pentru ca trupa de smenari se va mai imprumuta.

Intrebarea care se pune este daca noua, celor de jos, ne mai ramane ceva de facut? Nu am in cap nici o idee asa ca am sa fac ce a facut Pătru Opinca:

"Io,
Pătru Opincă,
ce-ntre-atâtea moşii n-am doar o şirincă.
înfrunt strâmbele legi şi năpasta,
şi-n răzmeriţa ce-n mine creşte
sudui vârtos, mocăneşte,
şi scuip pe toată rânduiala asta!..."

3 comentarii:

anca spunea...

e o intrebare retorica,nu?
mie imi vine sa tzipurasc ca morosenii :
uiuiu,iuiu,iuiu,bine-mi taie cutitul,ca l-am ascutit amu!!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Cutit, cutit
De trei ori te-am ascutit,
Te-am ascutit de-un pietroi,
Sa tai capu' la ciocoi!

Anonim spunea...

daca tot aveti odata 60 de minute timp va recomand filmul "Spiritul timpului" Zeitgeist
http://www.damaideparte.ro/index.php/zeitgeist-cel-mai-vizionat-documentar-din-istoria-internetului/519/

si aici aveti sansa de al vedea!
din Germania duminica racoroasa!

Mediafax