miercuri, 21 iulie 2010

Morbida comedie


In timp ce tara se afla intr-o prapastie fara fund si fara solutii viabile de redresare, Basescu continua serialul comic inceput odata cu preluarea prerogativelor prezidentiale. Cu ocazia zilei Aviatiei, acesta le transmitea un mesaj aviatorilor ca, nici mai mult nici mai putin decat sa se descurce, sa identifice solutii, in ciuda crizei, de modernizare a aviatiei. Comic, nu-i asa? Ce pot sa faca aviatorii fara sprijin politic?

Romanii sunt cunoscuti pentru abilitatile lor de a se descurca in situatii limita, de a face din rahat bici si sa pocneasca. Imi aduc aminte ca imediat dupa '89, romanii au inceput sa-si aduca masini straine la care, din lipsa de piese originale au adaptat carburatoare de Dacia, dar si alternatoare si piese de caroserie chiar. Am vazut zeci astfel de transformari. Ce ar trebui sa faca acum aviatorii? Sa adapteze piese la vechiturile lor de avioane, sa carpeasca aripile cu panza cauciucata, sa foloseasca Dura Lube sa se invarta arborii mai usor, sa adapteze cauciucuri de Dacia la aeronave sau sa adauge toluen in petrolul T1 sa creasca puterea?

Sa fim seriosi si sa nu ne luam dupa discursul demagogic si inutil al presedintelui. Meritul de dupa '90 al aviatiei romane este ca a ajutat agricultura si a arat cu Mig-urile ogoarele patriei. Asta va face probabil in continuare daca statul roman va achizitiona fierul vechi numit F-16.

7 comentarii:

anca spunea...

sa le ia,Ioane,doara in marea-i marinimie ,unchiul Sam a donat 50 000 de dolari ,sinistratilor din Moldova! uau, sant impresionata ,nu altceva!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Nu fii rea Anca! Nu ne-au donat "democratia"?

anca spunea...

ba da! au facut-o si in alte locuri,sa fie primit acolo la ei!!!mama,ce mult ii iubesc!!!

Anonim spunea...

http://www.agerpres.ro/media/index.php/social/item/20885-Ministrul-Oprea-saluta-decizia-SUA-de-a-oferi-vehicule-blindate-MRAP-trupelor-romanesti-dislocate-in-Afganistan.html

....asta da armata ! 3 avioane, 10 masinute, si o parasuta.....

Ion de la Chiuiesti spunea...

Da, dar avem mai multi generali decat soldati!

Anonim spunea...

@Ion de la Chiuiesti

Da si in plus de genul Oprea si Onţanu !

Ion de la Chiuiesti spunea...

Ezact! Facuti la apelul bocancilor!

Mediafax