sâmbătă, 17 iulie 2010

O slujba inutila

Este uimitor cati isi dau cu parerea cu privire la o eventuala slujba de inmormantare pentru sinucigasi. Dar mai uimitor este ceea ce unii debiteaza, desi la o atenta analiza, se vede ca acestia dau prin biserica doar la un eveniment monden, la nunti si inmormantari. Acesti indivizi vor sa revolutioneze Ortodoxia si sa oblige preotii sa faca slujbe acelora care au trait si au murit fara Dumnezeu. Si daca capii Bisericii ar da dispense, ce folos ar avea slujba aceea? Ar fi ea primita si ascultata de Dumnezeu? Sa nu ne amagim si sa nu incercam sa trisam, ca  rau  facem.

Ortodoxia rezista de 2000 de ani, fara a face reforme si inovatii, ci pastrand Cuvantul. Schismaticii si reformatorii, protestantii si neoprotestantii unde au ajuns? Au pierdut harul, Duhul Sfant i-a parasit , au pierdut trairea, au aruncat tainele. Bisericile occidentului sunt goale, se vand prin firme de imobiliare. Daca vorbesti sau marturisesti despre Dumnezeu, se uita la tine ca la un ciudat. Un preot comenta pe un forum azi ca Madalina Manole a murit fara Dumnezeu si indemna tinerii sa se apropie de Biserica. Un  "corect politic" a sarit si l-a injurat de mama. Astia vor slujbe pentru sinucigasi.

Milioane de oameni  lupta pentru viata. Viata ne-a fost daruita de Dumnezeu si nu de cineva din ordinul primatelor. Cine nu crede asta, e liber sa faca ce vrea, dar sa nu cerseasca o slujba care nu i-ar aduce nici un folos si la care nu are nici un drept!

6 comentarii:

Unknown spunea...

CORECT!
MA UITAM STUPEFIATA CE PARERI AVEAU UNII SI CUM JUDECAU LUCRURILE , FARA SA AIBA HABAR DE CE BISERICA ARE ASTFEL DE RANDUIELI PTR CEI CARE SE SINUCID.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Asta ma revolta si pe mine. Ma bucur ca ai observat ce se intampla!

Mioara spunea...

Totul se cosmetizeaza cand e vorba de o persoana publica, ceea ce nu face decat sa dea apa la moara celor care au si ei asemenea ganduri..."a plecat sa cante cu ingerii"..."a urcat mai aproape de Dumnezeu"...deci, hai si ei daca e asa usor.Si daca indrazneste cineva sa spuna ca este taman invers, ii sar in cap. Bine, asta in conditiile in care toti cei care isi dau cu parerea se pricep la toate...si la economie, si la politica si mai nou la religie.

Vasile C spunea...

Deunăzi era pe EVZ un băgător de seamă, mare psiholog (dpdv al părerii de sine, cel puţin) care era revoltat (termen folosit de dumnealui) că ... cum de Biserica Ortodoxă DISCRIMINEAZĂ sinucigaşii...

Mai mult, respectivul zicea şi că un preot nu poate face nimic (?!?) pentru cineva căzut în depresie... ci doar un psiholog poate ajuta o persoană deprimată...

Să ne rugăm pentru acest psiholog..

Anonim spunea...

Orice credincios STIE ca sinuciderea este unul dintre cele mai mari pacate. Nu vad de ce B.O. trebuie sa le dea socoteala nevolnicilor care cer dispense etc.Vorba ta, si la ce i-ar fi folosit o slujba normala?

Ion de la Chiuiesti spunea...

Mioara: Asa e. Televiziunile ne spun ca toti "urca", in loc sa spuna adevarul, ca e foarte probabil sa si coboare!

Vasile C: Lasa-i ca nu stiu ce vorbesc!

Anonim: Mai multa fermitate din partea BOR nu ar strica.

Mediafax