joi, 23 septembrie 2010

Pacatul, in forma continuata

Cu mandrie nedisimulata, creatoarea de moda Zina Dumitrescu a declarat acum 5 ani ca a facut 21 de avorturi. 21 de suflete ucise. Nici o urma de regret. Nici o remuscare. "Mama Zina", cunoscuta pe vremea socialismului ca una din "mama curvelor" de lux din Bucuresti nu s-a sfiit sa declare cum o invata bunica ei sa-si trateze "curvia" cu otet si apa. Ce naste din pisica, soareci mananca, nu-i asa?

Cei de la ziarul "Libertatea" au scos informatia asta de la naftalina din lipsa de subiecte mondene, desigur. Dezgustator, la fel ca incercarea de a justifica aceste maceluri.

Iar cei de la DW spun ca:
 
Potrivit unui studiu realizat de Stanley K. Henshaw, Susheela Singh şi Taylor Haas, România are o situaţie ieşită din comun şi explicabilă doar prin existenţa unei „culturi a avortului“. Cu alte cuvinte, în România avortul ar fi ajuns să fie acceptat în mentalitatea publică nu ca soluţie ultimă în situaţii dramatice, ci pur şi simplu ca metodă contraceptivă.

Studiile citate, dar şi observaţiile curente ale medicilor din România arată că, în ciuda faptului că în ultimii 20 ani mijloacele contraceptive moderne au devenit foarte accesibile, incidenţa avorturilor la cerere a rămas foarte ridicată. În România pur şi simplu tinerele femei recurg la avort cu foarte mare uşurinţă. Dar, în perspectivă istorică, statistica arată de-a dreptul dramatic. Din decembrie 1989, de la Decretul CFSN de legalizare a avorturilor şi până în 2008 au avut loc, potrivit datelor oficiale raportate anual de Institutul Naţional de Statistică, 7 179 194 de întreruperi voluntare de sarcină. Neoficial se apreciază că numărul real ar putea atinge 11 milioane. Numai în 1990 au avut loc 992 265 de avorturi (sursă INS).(sursa razbointrucuvant.ro)

Niciun comentariu:

Mediafax