miercuri, 29 decembrie 2010

Pietre pe zapada

Nu trece zi lasata de Dumnezeu sa nu apara cate un profesionist al aruncarii cu pietre, cate un ciugulitor de cadavre care sa improste cu murdarii in memoria si in operele unor oameni de valoare. Chiar daca bunul nostru Dumnezeu ne cere "sa iertam gresitilor nostri", chiar daca Sfanta Scriptura ne invata si ne repeta chiar:

"Nu judecaţi şi nu veţi fi judecaţi; nu osândiţi şi nu veţi fi osândiţi; iertaţi şi veţi fi iertaţi"

Fac referire la un articol din "Adevarul" de azi, in care Nicu Covaci arunca cu noroi in Adrian Paunescu dupa modelul lui Volodea Tisminetki sau Andrei Cornea. De ce? Din simplul motiv ca sentimentul ratarii pe care liderul formatiei Phoenix este nevoit sa-l poarte in sufletul sau este prea puternic si da pe dinafara. Dar asta banuiesc eu. Rautatea poate fi chiar gratuita si Covaci nu duce lipsa de asa ceva.

Nicu Covaci nu a fost un idol al generatiei sale. Succesul trupei Phoenix nu i se datoreaza in exclusivitate. Mai degraba Baniciu a fost si ramane o vedeta, caruia nu i s-a putut ierta succesul continuu de care se bucura si acum si a carui creativitate Covaci nu reuseste sa o egaleze. Toate piesele formatiei Phoenix de dupa 1977 s-au dovedit a fi slabe din punct de vedere componistic si interpretativ. Succesul trupei dupa '90 se bazeaza, din pacate pentru ei, pe hiturile vechi, lipsite insa de un solist vocal valoros. De aici probabil si invidia pe succesul imens si inegalabil al Cenaclului Flacara. Nefiind la prima aruncare cu pietre(vezi cazul Baniciu, Sergiu Nicolaescu), banuiesc ca vor mai urma.

2 comentarii:

anca spunea...

urat mai imbatranesc unii(daca nu cumva au fost tot timpul asa,vezi si comportamentul fata de fostii colegi de trupa)!
de fapt ,daca e "hotul striga hotul"?

http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Un_nou_scandal_in_Phoenix-_Nicu_Covaci_si_Mircea_Baniciu_se_acuza_reciproc_de_legaturi_cu_Securitatea_0_215978798.html

Ion de la Chiuiesti spunea...

Cred ca asa a cam fost el. Nu e o persoana foarte sociabila.

Mediafax