miercuri, 5 ianuarie 2011

Ipocrizie fara margini a presedintelui

Traian Basescu a declarat, la Palatul Cotroceni, dupa ce a promulgat legea Educatiei, ca, in special in invatamantul universitar, "s-au creat adevarati baroni ai educatiei, iar vehementa lor pleaca din teama ca isi vor pierde privilegiile nemeritate dobandite ca urmare a Legii Marga".

"Paradoxul e ca universitatile de stat au fost transformate, multe din ele, in fabrici de diplome, care nu mai au ca obiectiv calitatea, ci buna retribuire a rectorilor si a clanurilor universitare", a subliniat seful statului.

E posibil ca pana la un punct, sa aiba dreptate. Dar are el dreptul moral sa vorbeasca de nepotism, de clici si baroni?  De aceea multa dreptate are si Andrei Marga, fostul ministru al invatamantului, actualmente rectorul Universitatii "Babes-Bolyai" care considera ca legea Educatiei a fost o facuta pentru a crea din profesori si directori de scoli agenti electorali pentru presedintele Traian Basescu.

Acesta i-a sugerat presedintelui ca atunci cand vorbeste de plagiat si de nepotism sa caute in Comisia prezidentiala si in propria familie. "Legat de nepotism, ce exemplu mai elocvent avem decat faptul ca Basescu si-a facut o odrasla agramata parlamentar european? In ce tara a Europei s-a mai intamplat acest lucru?", a mai spus Marga.

N.N.  Sa nu uitam ca seful tineretului PD-L Bogdan Boza a fost aruncat ca o zdreanta din partid pentru curajul de a infrunta pe cea supranumită Paris Hilton a României de jurnaliştii francezi de la cotidianul “Le Monde”. Ba a fost si amenintat cu tot felul de controale la firmele pe care le detine daca nu-si tine gura.

Protv, Realitatea, Antena3.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Unguroi, eu. Nu vorbe roman. Leghe edukatie trecut ! Ura... Basescu. Traian Ungaria Mare.
Romaniiii prost.

Viktor

anca spunea...

Ioane,nici macar nu e ipocrizie,e nesimtire/sfidare /ura la adresa populatiei(ca nu santem un popor,zic) de parca doar facultatile de stat promoveaza idioti! dupa comportamentul a 60% din pedelisti cred ca toti au absolvit la tot felu' de facultati fantome(particulare,fireste)
in fond doua puncte s-a urmarit cu asa zisa lege: mazilirea/politizarea facultatilor de stat si satisfacerea prietenilor udemersti
somn usor,romani! :((

Ion de la Chiuiesti spunea...

Nu stiu ce e fratilor, da' asa imi vine sa sudui..!

anca spunea...

cine te opreste? suduie ca atata ne-a mai ramas:sudalma :(

Anonim spunea...

Nu ne-a ramas doar sudalma...Ar fi prea trist.Ne-a mai ramas credinta.Cei carora au trecut prin inchisoarea din Pitesti,ce le ramasese?!Credinta!Si si-au revenit,ba mai mult,au fost capabili sa ierte.Noua se pare ca ne lipseste,altfel nu ne-am simti invinsi asa usor de niste oameni pe care nu dam doi bani.
Noi parem(sau suntem?)invinsi inainte de a incepe lupta,haideti sa luptam,sa nu ne mai lasam pacaliti de astfel de oameni,haideti sa procedam ca si cum am avea macar putina ccredinta!

anca spunea...

ok,si cum vrei sa luptam? am vazut ce s-a ales de lupta sindicala,de societatea civila si in general cu toata populatia din teritoriu numit Romania ! de 20 de ani santem pacaliti ,nu crezi ca e de ajuns?
nu are a face credinta nica cu asta! sa nu amestcam lucrurile!!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Credinta mea nu mi-o clatina unul ca Basescu sau Boc. Nu mi-o clatina nimeni. Dar sunt om, si slabiciunile si neputintele oamenilor ma caracterizeaza si pe mine. Mergem inainte, "cu noi este Dumnezeu"!

Anonim spunea...

Draga Anca,iti inteleg indignarea si supararea,le-am trait si eu si uneori le mai traiesc.Lupta sindicala si societatea civila ,chiar daca ar functiona la noi in tara, nu cred ca mai reprezinta o solutie.Sunt de acord,de 20 de ani suntem pacaliti(probabil ca nici nu stim cu adevarat in ce masura).Daca raspundem doar injurandu-i,rezolvam ceva?Se pare ca tu intelegi lupta asta ca pe ceva la nivel de ,,mase populare".Nu,draga Anca,lupta asta suntem datori sa o ducem fiecare din noi,acolo unde suntem,fie ca spalam closete sau suntem directori ai unei multinationale.Sigur,asa cum zicea Ion ,ne caracterizeaza pe toti slabiciunile si neputintele omenesti,dar putem incerca, in primul rand, sa ne facem treaba noastra cat mai bine,indiferent cine ne conduce si chiar daca consideram ca nu suntem rasplatiti pe masura.Dar suntem noi oare capabili,fiecare,sa ne sacrificam ori asteptam sa fie mai bine dar sa se sacrifice altii pt.noi?
Eu nu cred ca amestecam lucrurile,gandeste-te ca un politician cu putina credinta(nu ma refer la cei care pomenesc la noi de Dumnezeu atnci cand trebuie votati)nu ar fura,nu ar minti,si-ar cinsti parinti si-ar ajuta aproapele etc.-abc-ul minim necesar unui crestin (la fel un medic,un magistrat,un dascal chiar un preot).De ce astfel de oameni sunt foarte rari lanoi ,de ce nu ajung acolo unde trebuie?Pe cine punem in locul celor de acum?
Credinta (vorbesc aici de cea ortodoxa)nu se manifesta doar atunci cand mergi la Biserica de sarbatori ,se manifesta in fiecare secunda si tine si de lucrurile,hai sa le numim,,lumesti"(de exemplu daca acolom unde lucrezi ,vezi o fereastra deschisa si bate vantul afara fiind in pericol de a se sparge,te gandesti sa o inchizi si o faci fara sa-ti spui ca nu e treaba ta,ca are patronul destui bani sa o inlocuiasca,etc.)

Mediafax